krishjaanis2 ([info]krishjaanis2) rakstīja,
Varbūt tomēr ir vērts pārlasīt visu bībeli, bet vēlreiz un uzmanīgāk arī JD, nevis atlasot mīļāk skanošos lozungus. Piemēram, to pašu dabīgo likumu Kristus sakāpina un radikalizē, nevis atceļ, nemaz nerunājot par Kristus apustuļiem, bet skaidrs, ka teoloģiskajiem liberāļiem apustuļi "neskaitās", jo patīk šķērēt Tā Kunga Vārdu pēc iegribas un patikšanas.

"Nedomājiet, ka es esmu nācis atmest bauslību vai praviešus, es neesmu nācis tos atmest, bet piepildīt. Jo patiesi es jums saku: iekams debesis un zeme zudīs, pat vismazākais burts vai rakstu zīme no bauslības nezudīs, līdz tas viss notiks. Kas atmetīs kaut vienu no šiem vismazākajiem baušļiem un tā mācīs cilvēkus, tas tiks saukts par vismazāko Debesu valstībā, bet, kas tos pildīs un mācīs, tas tiks saukts par varenu Debesu valstībā. Jo es jums saku: ja jūsu taisnība nav pārāka par rakstu mācītāju un farizeju taisnību, tad jūs neieiesiet Debesu valstībā."
Uttutjpr.

Ja reiz konfesionāli aizspriedumi (klišejas), tad katoļiem ģimenes un darba ētikas uzsvars ir daudz izteiktāks, kodificētāks un svētītāks nekā atsevišķiem protestantiem.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?