annuska ([info]annuska) rakstīja,
@ 2011-05-04 19:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šodien:

1)milzīgs prieks un atvieglojums par Veģmah meitiņu
2)mājās divu stundu laikā izdarīju to, ko ofisā četru (es atkal drusku piestrādāju)
3)biju pie ļoti mīļas frizieres, un tagad man patīk, ka mati ir taisni, bet nav pārtaisnoti, otrkārt galva nesmird pēc frizētavas un ja pakasa galvu, aiz nagiem nepaliek krāsa, vispār nav tāda smaguma sajūta kā citreiz pēc matu krāsošanas
4)tirgū nopirku visādus salātus
5)man sāk izdoties runāt ar Mariju pēc jaunās metodes. Ir arī visādi joki, kaut kad uzrakstīšu

Ir laba diena.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vilibaldis
2011-05-04 20:14 (saite)
kāda ir šī metode?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]annuska
2011-05-04 20:20 (saite)
Man Inga G. iedeva tādu grāmatu http://www.amazon.com/How-Talk-Kids-Will-Listen/dp/0380811960, it kā jau kaut kas līdzīgs ir daudzkārt lasīts, bet šis ir reāli pielietojams, ļoti praktiski

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dute
2011-05-05 09:21 (saite)
pastāsti par to metodi, ļoti interesē

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]annuska
2011-05-05 17:36 (saite)
gari jāstāsta, bet nu pamatā tā ir izturēšanās pret cilvēku ar cieņu, arī ja viņš ir mazs:) ar pieņemšanu un gudri izrādītu mīlestību. var izskatīties pēc manipulācijām, līdzīgi paņēmieni tiek izmantoti ar pieaugušajiem biznesa psiholoģijā, taču atšķirība tāda, ja to dara no sirds, tad otrs cilvēks, vienalga, bērns vai pieaugušais, to sajūt un sāk tāpat izturēties pretī.

praktiski tā ir bēna jūtu un sajūtu akceptēšana, sākot no "Man ir auksti, bet tev ir karsti" tā vietā lai teiktu - "Tev noteikti salst!" līdz "Tu esi bēdīgs, ka ekskursija atcelta" "es redzu, cik tu esi dusmīgs uz brāli. pasaki viņam to ar vārdiem, nevis ar sišanu"

tad ir uzslavas, kur saka nevis "malacis", bet "man ir ļoti patīkami skatīties uz tavu rūpīgo rokdarbu. krusta dūrienā izšūtās puķes ir tiešām iedvesmojošas!" "cik tu gudri saģērbies atbilstoši laika apstākļiem"

problēmu gadījumos tiek runāts par situāciju un savām sajūtām (man nepatīk, ka lielajā istabā mētājas neizkārts bsaeina maiss"), nevis pārmet "atkal tu neizkāri maisu". tad ir dažādi savstarpēji pieņemami risinājumi un sadarbība.
tad vēl autonomijas veicināšana "sasiet kedas nav viegli. dažreiz noder, ja uztaisa divas cilpas un tad sien kā banti" "dod, es sasiešu" vietā. "Tu vari izvēlēties, vai iesi gulēt tūlīt vai pēc 5 min" tā vietā, lai teiktu "kāpēc tu vēl neej gulēt".
var rakstīt zīmītes "šodien 18.00 notiks iešana uz veikalu. līdzi aicināti bērni, kas izmācījušies un paspēlējuši flautu". Marija gan manās zīmītēs izlabo " kludas", piem. izlabo prasītās darbības uz nākotni:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dute
2011-05-06 09:53 (saite)
vai, šitais viss ir tik interesanti. taisni vai žēl, ka man nav bērnu/īsti negribu bērnus. man liekas, būtu tik aizraujoši viņus audzināt. šī metode izklausās tik ļoti sakarīga, esmu redzējusi, cik labi tā darbojas man zināmā amerikāņu ģimenē (tur tā vairāk bija intuitīvi izkopta) vai cik nenormāli tā ir pietrūkusi no manu vecāku puses (vispār jebkāda bērna kā individualitātes atzīšana, utt). es viņu arī esmu atklājusi diezgan neapzināti vairāk protams ar svešiem bērniem, piemēram, situācijās, kur viņi sākumā parasti kautrējas, teiksim, pajautāt viņu viedokli par kaut ko tā lai viņi jūtas pilnvērtīgi komunikācijas dalībnieki. vēl nesen bija tāda situācija, kur iepazinos ar vienu pāri un viņu 5(?) gadīgo dēlu un mani brīdināja, ka viņš visticamāk pirmajā vai pirmajās reizēs mani ignorēs un vispār nebūs pārāk runīgs ne ar vienu, bet mēs jau pirmajā reizē tam ļoti ātri tikām pāri, man bija baigais prieks.

"kļūdu" labošana, protams, ir cienīgi viltīgs atbildes gājiens :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]annuska
2011-05-06 11:44 (saite)
tā grāmata vispār ir baigais bestsellers, tātad viņu lieto vismz 2 miljoni, paldies Dievam. iespējams, ir arī latviski izdota, tikai es nebiju lasījusi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]annuska
2011-05-05 19:44 (saite)
ā un vēl ka soda vietā jāļauj izjust sekas. "kāpēc tava darbarīku kaste ir aizslēgta?" "pastāsti tu man kāpēc" "jo es neatdevu tev zāģi un tas ārā sarūsēja" (bet tas ir tikai pēc trešās reizes, kad ir teikts - es sagaidu, ka tu man atdosi manas mantas uzreiz un labā stāvoklī)

šito es vēl neesmu izmantojusi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?