andza_arrdh ([info]andza_arrdh) rakstīja,
@ 2006-01-17 13:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
OK, man te cilvēki kaut ko jautāja par LAN pārtijiem (izrādīja interesi piedalīties utt.). Atbildes vietā es varētu iemest linkus uz saviem rakstiem superfantasy pa šo tematiku. Bet zinu, ka tie tomēr ir tikai joku rakstiņi, tāpēc te nedaudz konkrētāka infa par normāla LAN pārtija prasībām:

-Noteikts cilvēku skaits (vēlams vismaz 3 vai 4, atkarībā no tā, ko spēlēs)

-Atbilstošs datoru skaits (vēlams visi gana stipri)

-Vieta, kur pasākumam notikt

-Visāds tehniskais stuffs: (switch, hubs vai rūteris + vadi, plus pagarinātāji utt.)

-Skaidrība, ko un kā grib spēlēt:
Vai grib savā starpā mežonīgi cīnīties. Tas ir interesanti (2 vs 2 vai 3 vs 3), bet tad ir svarīgi, lai visiem prasmes būtu līdzīgas, vai arī iespējams kaut kā nobalansēt komandas. Lai visiem interesētu tās pašas spēles (savādāk sanāk moments, kad viens saka: man apnika, bet citiem vēl gribas, bet negribas to vienu čakarēt). Ja grib kooperatīvā - tas pats - svarīgi izdomāt, kādas tieši spēles spēlēs, lai visiem būtu fun. Šīs lietas ir ļoti svarīgas.

-Kad ir izlemts kādas spēles, ir svarīgi, lai visiem tās būtu uz kompjiem PIRMS LAN pārtija, jo tā laikā baigi ilgi sanāk čakarēties, kamēr uzstāda (tā var nelikties, bet tā ir). Jāsaskaņo versijas un kādam jāpārbauda, vai vispār spēle normāli iet tīklā pirms pasākuma.

-Jāsaskaņo OSi (vēlams standart WinXP SP2), jo panākt, lai visi redz, visus arī ir mūžīgs čakars, pat ja esi sasodīti pieredzējis networkošanā.

Ja tam visam rūpīgi nesagatavojas pasākums diezgan droši izgāzīsies vai vismaz būs crap'īgs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]inx
2006-01-17 14:41 (saite)
un kur mēs dabonam switchus, rūteri un visus vadus? kādam jau šie visi pribambasi, ieskaitot rūteri, mētājas, vai katram jānāk ar saviem tīkla vadiem?

es esu totāls nūbs šajā visā... vienīgas LAN pārtijs, kurā esu bijis, notika vienā datorklasē, kur viss jau bija sasprausts... :/

(Atbildēt uz šo)

LOL
(Anonīms)
2006-01-17 16:01 (saite)
1. Andza neuzsvēra, ka ir atšķirība vai tas ir viņu sasodītais pro-tusiņš, kurā viņi rauj sasodīto Kraftu vai CnC ģenerāļus, un kur normālam cilvēkam ir garlaicīgi atrasties, vai arī tas ir meiteņu - n00bu tusiņš, kuri spēlē Quake.

2. Ir rūteri, ir tīkla vadi, ir hubi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: LOL
[info]inx
2006-01-17 16:30 (saite)
nu Warcrafts jau ira okei. bet CnC manuprāt galīgi neruļez. vajadzētu kaut ko kreatīvāku...

tātad cik es saprotu, ir tikai jāiekrāmē mašīnā kompis ar monitoru un jādodas uz tusu, kur tas tiek pievienots tīklam ar jau uz vietas esošiem pričindāļiem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: LOL
(Anonīms)
2006-01-17 17:07 (saite)
Nē. Tas notiek savādāk.
1. Ir jāsavāc cilvēki. Parasti 4 -8. Kompjus visi var nevest, jo kompjiem jābūt gana jaudīgiem - vismaz P4, savādāk būs grūti.
Mājās ir jāuzliek SP2 savam Win - lai varētu tīkloties un jāsainstalē visas spēles, ko ir plānots spēlēt, ar attiecīgajām versijām/pačiem. Tas ir ļoti obligāti.

2. Katrs parasti ņem līdz savu tīkla vadu, izraujot to no sava modema vai arī ar ko nu tur katrs konektējas pie tīkla. Rūteri parasti kādam atrodas. Mums ar Andzu viens ir, Lord_Pišam ir switch, bet vispār rūteris maksā salīdzinoši maz - 11 Ls.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: LOL
[info]andza_arrdh
2006-01-17 17:21 (saite)
Teiksim tā. Sarežģīti tas nav. Bet vienkārši ir noteikts daudzums lietu, kuras pirms tam jāizdara, lai pasākums izdotos. Savādāk sākas baigā čakarēšanās. (no kuras pilnībā nevar tikt vaļā vispār)
Es pats ieteiktu tādu vairāk ne-pro pasākumu, jo pro pasākumā labāk ir, kad sanāk kopā cilvēki, kuri labi zina apmēram viens otra spēlēšanas līmeni un var novērtēt iespējas spēlēt kaut ko uz pilnu klapi ar mērķi viens otru izownot. (Ģenerāļi, BTW, salīdzinājumā ar WarcraftuIII, patiesībā ir pat kreatīvāki, jo tur ir vairā būvēšanās iespējas un lielāka izvēle pusēs. Cita lieta, ka Warcraftā ir kaudzēm jautro karšu (RPG kartes, Tower Defence, Dota utt.)

Ja man tūlīt būtu jārīko LAN pārtijs, es dotu priekšroku, tādam nePRO, jautrajam pasākumam ar 6 kompjiem, kurā var viens otru UT 2004 pašaudīt. Kurā kādu kooperatīvo RPG parautu (Freedom Force, Dungeon Siege 2, Sacred utt.). Vai vienkārši kaut ko, kas liekas, ka varētu būt fun (Fallout Tactics, Sacrifice utt.) Bez pretenzijām uz kaut ko nežēlīgi nopietnu. Vēl es gribētu Rome: Total War uzraut 4 vai 6tā un vēl kādas stratēģijas, kurās nav pārāk jāiedziļinās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jabberwock
2006-01-17 22:44 (saite)
Njaa es pie LAN party netikšu līdz augstskolai - šitajā čuhņā nemaz nezin kas tas tāds ir :(

Un rooteris pa 11 lati? Nu nevar būt tik lēti. Mož ar swichu sajauci? Normāls rooteris maksā ap 50 lati.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]andza_arrdh
2006-01-18 00:27 (saite)
Jaa, jaa, sajauca ar switchu. Routeris pikjo minimums 25 Ls. (ar 4 slotiem +WAN)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zive_
2006-01-19 14:48 (saite)
LAN partij jau tikkai switch vien vajadziigs! Un tie mums ar Andzhu manupraat jau kaadi 3,4(ar 4 vai 8 portiem) ir. Rooteris tikkai tad, ja ir veelme kaut ko arii netaa uzraut un ja ir iepeeja pie neta pierubiities.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?