ananke ([info]ananke) rakstīja,
@ 2011-03-21 15:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
absurdi.
mani arvien vairāk fascinē tas, ko es pati izdomāju.
piemēram, tagad es izdomāju, ka šī valsts ir pilnīgi un galīgi neatbilstoša statusam "labvēlīga vide bērnu radīšanai".
sākam ar to, ka bērnudārzi strādā līdz 2iem dienā, kura normāla sieviete var strādāt algotu darbu, ja bērns jāved mājās dienas vidū? un nav jau tā, ka visi cilvēki var atļauties auklītes vai arī sēdēt mājās. pēc tam seko tas, ka māmiņu pabalsts ilgst tikai kādus trīs mēnešus, vismaz tā man teica Linda, kā arī esot smieklīgi mazs, un pēc trīs mēnešiem, ja nu gadījumā gribas saglabāt savu iepriekšējo darbu, jāatgriežas strādājošā statusā. smieklīgi? nē, skumji. pēc tam - bērniem dārziņos nedod ēst, šodien skatījos uz mazo un sapratu, ka tā arī ir, ka bērns neiemācās nekādas normas. Manuprāt, bērnudārzā, kad visi bērni ēd, tad arī konkrētais indivīds iemācās sēdēt pie galda, paēst to, kas ir iedots, nevis nepārtraukti izkliegt savas vēlmes un grūst prom visu, kas tiek dots, kā arī bērns iemācās, ka jāēd ir noteiktā laikā, kopā ar visiem, pie galda, nevis uz ielas, šūpolēs, veikalā, mašīnā vai nu kur vēl. [es zinu, ka es pati negāju bērnudārzā taču kaut kā samācījos ēst pie galda, domājams, ak tādēļ, ka mūsu ģimenē tomēr bija pieņemts ēst brokastis, pusdienas un vakariņas pie galda, visiem kopā, kamēr šeit tā nav, labi, ja vispār kāds ēd. un vēl, mums - ja tika izvārīta zupa, tad visi arī to zupu ēda, nevis katrs noteica savas prasības, ja negribi - neēd.] tālāk nonācu pie secinājuma, ka bērnu zagšanas gadījumi šeit ir šausminoši daudz, nu tā, ka paklausoties tos stāstus, mati ceļas stāvus. šeit pavisam netālu esošajā bērnu spēļu laukumā nesen esot bijuši divi mēģinājumi nozagt bērnus, tagad šeit ir pastiprināta policijas apgaita un tā, bet nu tik un tā. Un tos citus gadījumus es nemaz nestāstīšu, pašai šermuļi skrien. Tad vēl kas - ko patiesībā būtu jāliek laikam pirmajā vietā, jo tas ir visuzkrītošākais un redzamākais - šeit nav iespējams pārvietoties ar ratiem. labi, es nezinu kā ir citās pilsētās, bet šeit Atēnās? nu nē. visi trotuāri ir nosēti ar mašīnām un motorolleriem, tā, ka pat vienkāršam gājējam nav iespējams iziet, bet ar bērnu ratiņiem visu laiku vazāties pa braucamo daļu nav īpaši prātīgi. Šausmīgi.
Nu jā. kaut kā tā.
vakar tajās kristībās, nu tā - nekas īpašs. Dīvaina baznīca no iekšpuses, bet es nebildēju, kaut kā neērti. vispār es nekad neesmu jutusies ērti fotogrāfējot baznīcās, tādēļ atturējos. Nebiju jau ekskursijā. Bet nu tas bērns bija tik pacietīgs [tā meitenīte, ko kristīja], viņai laikam kādi divi gadiņi, bet nu tāds malacis, viņu tur staipa, rausta, kaut ko visu laiku dzied kāds, tad noģērbj galīgi plikiņu - aukstā baznīcā [!!!] un izmērcē ūdenī. diezgan ilgu laiku viņa tur plikojās. un tas bērns nevienu skaņu neizdvesa! huh.
Nu jā. un peč tam bērnu ballīte rotaļu istabā. bērni laimīgi. :)
Nu tā.
šodien ir tik auksts, ka es nezinu, kur lai iebāžas. nejau grādu ziņā auksts, bet ir tāds vējš, ka man ar visu āra jaku likās, ka iekšas tiek aizpūstas kaut kur tālu prom, es palieku tukša un auksta.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?