Kāds rakstīja,
:g
Valsts noslēpums / komercnoslēpums / privātās dzīves noslēpums / izmeklēšanas noslēpums - tie ir jēdzieni noteiktam informācijas veidam.

Valsts noslēpumu iedala vairākās kategorijās attiecībā pret to, cik stingras ir tā aizsardzības metodes, proti - (1) sevišķi slepena informācija, (2) slepena informācija, (3) konfidenciāla informācija.

Komercnoslēpumu un privātās dzīves noslēpumu apakškategorijās neiedala, jo tur nav tik daudz dažādas informācijas, ko vajadzētu iedalīt.

Kaut gan sadzīvē cilvēki iedala privātās dzīves noslēpumu - tāds, kas nevienam netiek izpausts, tāds, kas tiek izpausts tikai vēl sievai, tāds, kas tiek izpausts draugiem, tāds, kas tiek izpausts radiem. Pieeja aptuveni pēc tādas pašas idejas, kā iedala valsts noslēpumu.

Arī komercnoslēpumu uzņēmums var izlemt iedalīt, atkarībā no tā, cik plašam personu lokam uzņēmumā tas tiek darīts zināms un kā to iekšēji aizsargā.

Vārds "klasificēta informācija" ir domāts vienkārši, ka kaut kāda informācija ir oficiāli atzīta par noslēpumu (skat. augstāk).

Bikiņ loģiskās domāšanas un pat tev pieleks, šitas nav nemaz tik sarežģīti.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?