analgiins ([info]analgiins) rakstīja,
@ 2009-05-25 10:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
A tieshaam interesanti, kaa kaadreiz beigsies Ziemeljkorejas probleema. Nu, kaadas vispaar ir opcijas, ko dariit ar vienu taadu valsteli, kurai tureet savus iedziivotaajus badaa ir liidzeklis kaa brunjoties ar kodolierochiem. Uzpist visu tur gaisaa diezvai ir variants, sarunaat neko nevar, bet probleemu kljuust tikai vairaak.

Vot tagad ieviesiis veel stingraakas sankcijas. Jaunaako laiku veesturee, cik ir gadiijumu, kad jebkaadas sankcijas, jebkaadi embargo ir devushi veelamo rezultaatu? Kas ciesh no taadaam sankcijaam visvairaak? ne jau tie, kas tur pirkstu uz sarkanaas podzinjas.

Londonaa shodien apmaacies, silts.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]markizs
2009-05-25 13:26 (saite)
Imho, vajag nevis embargo, bet gan tieši otrādi - pārpludināt ar ārzemju precēm, lai cilvēki tiku sapsiti prātā ar vēlmi kaut ko mainīt. Kā pie mums astoņdesmito gadu beigās, kad viss ārzemju skaitījās ūber kruta.

Ja Kuba nebūtu embargo ieskauta, tad domāju, ka tā jau sen būtu kļuvusi par ASV 51o štatu.

A Ziemeļkorejā, nu hz. Pirmkārt vajag desmitkāršot finansējumu visādiem 'radio brīvā koreja' un tamlīdzīgiem viedojumiem. Otrkārt, vajag panākt 100% Ķīnas atbalstu un treškārt - varbūt beidzot sākt finansēt kādus nebūt pučus un revlūcijas un tamlīdzīgus gājienus. Galu galā, ar katru brīdi jau tā zkoreja paliek trakāka un trakāka un kad būs atomieroči tā pa visam riktīgi rokā, tad būs dirsā.

Un visādus otrā ranga vadoņus zkorējā vajag vienkārši uzpirkt, kā ASV to izdarīja ar irākiešu ģenerāļiem otrajā līča karā. Piesolīt jaunu identitāti, ķīnas pilsonību (tur pazust nav grūti, ja vajag) un miljonu dolāru katram un aidā, uz priekšu pučš un apvērsums. Izmaksātu tas tikai kādu miljardu, kas pēc mūsdienu ASV budžeta ir fufelis.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mikii
2009-05-25 13:57 (saite)
aga, un atentātus pret vadību un galvenajiem ģenerāļiem. izmaksas varētu iekļaut irākas kara izdevumos vai ekonomikas glābšanas plānā, neviens pat nepamanītu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]analgiins
2009-05-25 16:42 (saite)
Tu ir baigi gudri uztaisiits, ka katram kaiminjos ir militaarpersona, policists vai kaartiibnieks, maajaam ir plaanas sienas, lai visi var viens otru dzirdeet, faktiski dziivo visi bez nosleepumiem.

Paarpludinaat ar aarzemju preceem var melno tirgu, var uztaisiit fanu par to, cik forshs ir viss kas naak no aarvalstiim, bet tas nekur taalaak neaizies. No taa nekas nesaaksies. Ziemeljkorejaa ir vispaar diezgan jociigi. Kims lieliski atbilst vinju mitologjijai par dizho tautas vadoni, pilniigi visa vara koncentreejas Phenjanaa un revoluucijai ir jaanotiek tur. Phenjana ir sleegta pilseeta, tur nevar panjemt un no malas iebraukt. Vinja ir pilna ar militaaristiem, militaaristi savukaart ir teju vieniigie, kas tajaa valstii normaali dziivo un vinji rezhiimu aizstaavees liidz galam.

Paarpirkt gjeneraaljus var, bet atkal ir probleema vinjiem tikt klaat. Un vispaar, lai kaut kas notiktu, pareizi, vajag Kjiinas atbalstu un arii Krievijas atbalstu, a Kims ir Krievijas draugs un krieviem taadi kaa kims patiik.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?