Zane Saulīte ([info]alfa_beta) rakstīja,
@ 2009-07-10 15:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Zupiņa
Vakar pussdienās taisijām manu mīļāko zupiņu. Zupiņa ir pavisam vienkārši pagatavojama, tā kā pat neprašai virtuvē būs grūti ko sabojāt :)

Zupai vajadzēs: 5-6 kartupeļi, vistas fileja, paprika, burkāni ( 1 vai vairāki, atkarīgs no to lieluma), 1 sīpols, kausētais Dzintara siers - Klasika, sāls, baltmaize, saldētie dārzeņi.

Pagatavošana - kartupeļus nomizojam, sagriežam kubiņos un liekam zupas katlā vārīties. Tikmēr sagriežam vistas fileju, burkānus (rīvētus, grieztus), papriku un sīpolus gabaliņos un liekam uz pannas cepties. Liekam tieši šādā secībā, ja būs savādāk, tad kāda sastāvdaļa var sadegt un nebūs vairs labi. Piemēram, sīpolus un vistu vienlaicīgi sākt cept nedrīkstam, jo sīpoliem nepieciešams daudz īsaks laika posms, lai apceptos nekā vistai. Kad vista ir smuki apcepusies, burkāni un paprika kļuvuši mīksti, sīpoli dzelteni, pievienojam tos kartupeļiem. Tālāk pārbaudām, cik mīksti ir kartupeļi. Parasti zupai pievienoju arī saldētos dārzeņus (Hortex), lai zupas šķīvī būtu lielāka dārzeņu dažādība :) Saldētos dārzeņus vajadzētu pievienot zupai, tad, kad kartupeļi jau ir pusmīksti. Kad saldētie dārzeņi ir pavārījušies - kļuvuši mīksti, bet ne jau izjukuši, liekam dzintara sieru zupā, beigās apmaisām, lai siers būtu pilnībā izkusis. Zupu pavāram vēl 2-3min, un tad liekam sāli klāt, pēc savas garšas izjūtas. Vēl minūti divas pavāram zupu un tad tā ir gatava.

Ja mājās ir strādājoša cepeškrāsns, tad baltmaizes škēlēs var smuki apgrauzdēt un pievienot klāt zupai kā grauzdiņus. Ja vēl ir pieejami zaļumi, tad tos droši liekam klāt savai porcijai.

Labu apetītu :)

P.S. man un vīrietim jau nu ļoti garšo :)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?