akumaniaks ([info]aku) rakstīja,
Cilvēki ir pārāk emocionālas būtnes, lai domātu racionāli. Ir simboli, arhetipi, vārdi, kolektīvā zemapziņa, Jungs. Pirmatnējais tukšums, kas jāaizpilda.
Apkārtējie ļaudis un identificēšanās ar kaut ko ir ļoti svarīga. Sabiedrība Tevi baro, ārstē, pārvadā, izgulda. Reizēm ir tik dīvaini vērot, ka dažas lietas notiek tikai, jo tā ir pieņemts. Uzskatāms piemērs: luksofori - a davai ka es būšu individualitāte un iešu (nedod Dievs braukšu) pāri pie sarkanās gaismas..
Kolektīvie zemapziņas līgumi ir svarīgi, ieaudzinātās lietas. Uzvedības modeļi.

/pēdējā laikā man maz ir nācies runāt ar Domātājiem, tie, kas sevi šobrīd sauc par filozofiem ir Zinātāji. Viņu smadzenēs ir datu bāze un vienīgā darbība lietu novērtēšanai ir pārbaudīt vai datu bāzē esošajai informācijai lieta atbilst. Neradošs mehānisks darbs. Neatbilstošie tiek saukti par sekliem vai pesteļiem, atbilstošie par labiem. Zināšanas var iznīcināt iedziļināšanos un attīstīt rāmjveida domāšanu. Cita lieta, ja rāmji ir labi, tad pieaug domāšanas ātrums, bet filozofija ir nekonkrēta zinātne (okei, ja filozofijā izmanto loģiku, tad tā paliek konkrēta) un tieši filozofam Domātājam rāmji traucē.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?