agressor ([info]agressor) rakstīja,
@ 2003-08-24 14:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
бyмep
tika pārvarēta nepatika pret slāviski noskaņoto kinoteātri koļizej. lai arī šermuļi pārskrien par kauliem izdzirdot vārdu bmw (tas pats бyмep, labāk jau бимep), tomēr tika saprasts, ka filma ir jāredz. ideja vecā - zudusī paaudze (jaunkrievi - reketieri) kuļās pa dzīvi, konkrētajā gadījumā ar zagtu, latvijas numurus nesošu, 750 bembi. izpildījums - lielisks! krievu filma vairs neizskatījās kā krievu filma, lai arī filmas action notika maskavā un uz 900 km garā bēgšanas ceļa ar pieturas punktiem, kas sevī ietver krievijas provinciālismu tā vārda viestiešākajā nozīmē. kameras lidojumi, vēstījums un zīmes, ko kurš varēja saprast kā vēlās, bija lieliskas.
ja kādam gadās skatīties filmu, tad ziniet, ka man patika kadri, kad viņi sekoja fūrēm uz konvoja vietu pēc saviem 300 $. pasažieru aizmigšana, šoferu maiņa un sniegs! man atkrita žoklis. es parasti filmas laikā nerunāju un nīstu tos, kas runā, šoreiz es nenoturējos. skats, kad bembis iestiga pa ceļam uz suņuvecenes māju un viņi, bmw gaismas apspīdēti, gāja uz nekurieni - perfekts! un nemaz suņuvecenei nevajadzēja teikt, ka bembis izskatās pēc katafalka, kas aiznesīs brašuļus uz nekurieni, es to sapratu pēc iepriekš aprakstītā skata. un, galvenais, ka tas nav viss.
pirmo reizi krievu filmā es sapratu, ka ir soundtrack un es to varēšu dabūt. te nav runa par 6 celiņiem no nautilus pompilus vai bi 2, te tiešām bija mūzika attiecīgās noskaņas radīšanai.
slāvi, kas bija visapkārt man (izņemot pa labi) tikai radīja noskaņu, kas ļāva baudīt filmu tās labākajā kvalitātē. un saprotiet, бyмep režisors ir tikai trešā kursa students maskavas kinoskolā. debija pjotram buslovam (viņš arī draudzīgais bandītelis benzīntankā, kurš par dāvanu pieņem kenwood maģi) ir sanākusi.
šodien ievērtētais treileris ir ne sliktāks par filmu, tikai maziņš. tas ir pozitīvi pārbāzts ar efektiņiem, kas filmas laikā liek tev vismaz notrīsēt.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: !
[info]agressor
2003-08-24 18:03 (saite)
a par skorsēzi es jau tev teicu. un par krievu presi arī.
to vai viņš ir ģēnijs parādīs viņa nākamais darbs, kam nav obligāti jābūt skorsēzveidīgajam gangstermūvim.
tad kas veiksminieks? kaut kā taču ir jāizskaidro puišeļa no laukiem "varoņdarba" veiksme?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

ok paskaidroju!
[info]zdv
2003-08-24 18:16 (saite)
Redzēsim! Pagaidām pietiks ar vārda "ģēnijs" definīciju - ņemsim šo par atskaites punktu . . . axis mundi.

Genius
(n.) A good or evil spirit, or demon, supposed by the ancients to preside over a man's destiny in life; a tutelary deity; a supernatural being; a spirit, good or bad. Cf. Jinnee.
(n.) The peculiar structure of mind with whoch each individual is endowed by nature; that disposition or aptitude of mind which is peculiar to each man, and which qualifies him for certain kinds of action or special success in any pursuit; special taste, inclination, or disposition; as, a genius for history, for poetry, or painting.
(n.) Peculiar character; animating spirit, as of a nation, a religion, a language.
(n.) Distinguished mental superiority; uncommon intellectual power; especially, superior power of invention or origination of any kind, or of forming new combinations; as, a man of genius.
(n.) A man endowed with uncommon vigor of mind; a man of superior intellectual faculties; as, Shakespeare was a rare genius.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ok paskaidroju!
[info]agressor
2003-08-24 18:28 (saite)
ok paskaidro? ko? tu man ctrl+c/ctrl+v ģēnija definīciju? please! labāk iepostē ģēnija definīciju no Devil's Dictionary
un vēl šajā sakarā censoņa un veiksminieka definīcijas arīdzan ctrl+c/ctrl+v :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zdv
2003-08-24 18:32 (saite)
OK, kad tikšu mājās un izvilkšu no miļoto grāmatu plaukta :)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]agressor
2003-08-25 09:10 (saite)
Петр Буслов - режиссер "Бумера", может быть, самого талантливого нашего фильма последней пятилетки. И уж точно - самого талантливого дебюта последнего десятилетия. При первом знакомстве он производил странное впечатление: то ли прирожденного интеллигента, зачем-то играющего в крутого, то ли прирожденного пацана с понятиями, зачем-то играющего мальчика из хорошей семьи. Безусловно, он мальчик из хорошей семьи: мама преподает в университете, папа всю жизнь инженерил в строительстве. Но вполне можно предположить, что когда-то Петя решал для себя вопрос: а не погулять ли круто на последнем дыхании? Ему здорово повезло, когда он вовремя увидел пару хороших фильмов и решил, что кино круче, чем все остальное...
Ирина Любарская, "Premiere", No 62, август 2003

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: ok paskaidroju!
[info]agressor
2003-08-24 18:35 (saite)
ha un meklējot, vai nosaukumā nav kļūda es atradu Ambrose Bierce's - The Devil's Dictionary webā :) n-joy

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?