ActionMan ([info]actionman) rakstīja,
@ 2007-12-30 08:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:brūns
Mūzika:Nina Simone - To Love Somebody

Mārcis iepazīstas ar Klimatu. Aizmirst tā vārdu. Pārtiek no ledus.
Kā jau sen zināms, ir diezgan bezjēdzīgi, ar mani iepazīstoties, teikt savu vārdu. Brīdī, kad spiežat man roku un smaidat, vārda vietā es dzirdu monotonu *beeep* un sekundes divas vēlāk, ja man pajautā: "Starpcitu, kā mani sauc?", es nespēju atcerēties. Lieliskie cilvēki, ko esmu saticis, to protams nezin. Līdz ar to nākas improvizēt ar "Tu" vai "eu". Reizēm, ja klātesošo ir padaudz, es mēdzu lietot klusu: "Jāni?" un skatīties vai kāds atsaucas, jo Jāņu parasti ir vismaz viens. Taču vēl biežāk es vienkārši ieskatos cilvēku sejās un mēģinu uzminēt vai tie izskatās vairāk pēc Pētera vai pēc Gunvalža. Pārsteidzoši, bet regulāri sanāk uzminēt. Ja meitene izskatās pēc Zanes, es nekautrējos riskēt viņu tā uzrunāt. Reizēm apvainojas, reizēm pasmaida un nosauc savu patieso vārdu vēlreiz. Atkarībā no tā cik ļoti cilvēkam piestāv viņa vārds, es ar laiku to tomēr iegaumēju.

Un tagad pieņemsim, ka Austrālijas klimats ir persona un tam ir vārds, kuru es neesmu spējīgs iegaumēt.. ...taču pēc sejas izskatās pēc Pismanikukarsti! Klasisks latviešu vārds. Tēvs uzstāja. Es esmu šeit divas dienas un abas no tām ir bijušas karstākās no jebkad mūžā piedzīvotajām. Uz zemes ir tuksneši, kuros mēdz būt vēsāks. Paver kādas kondicionētas telpas durvi, sper soli ārā un šķiet kāds iesit ar nokaitētu skārda loksni pa seju. Nokrītot uz zemes, jūti, ka tas kāds mēģina Tevi piebeigt, pūšot virsū ar celtniecības fēnu. Pismanikukarsti ir sauss, temperatūra ēnā (39C) būtiski atšķiras no temperatūras saulē, kas varētu būt pāri piecdesmit. Tā precīzi nezinu, jo vienīgais pietiekami izturīgais termometrs ar ko varētu noteikt, patreiz ir pieskrūvēts krāsnij Liepājas Metalurgā. Pludmalē uzkavēties ilgāk par stundu nesanāk, sāk smirdēt pēc svilinātas cūciņas pat ar 30-to aizsargkrēmu. Plunčāties okeānā ir risinājums, taču no saulesdūriena tas nepasargās. Būs jāmēģina plunčāties ar hromētu nacistu ķiveri. Pismanikukarsti klimatā latvieti pārņem tāds kā "pirts azarts", kad karstums nekaitina, bet gluži otrādi gribas redzēt cik augstu tas termometra sarkanais uzkāps un, raidot saulei izaicinošu skatienu, jautājam: "Is that all You've got?!" Latvietis praktiskais atrod veidus kā izmantot karstumu saimniecībā. Izņemam slapjas drēbes no veļasmašīnas, uzģērbjam, izejam pa ārdurvi, apgriežamies, ienākam atpakaļ. Drēbes sausas. Sasvīst uz ielas, līdz ar to, nav iespējams.

Un neskatoties uz n-tajiem izdzertajiem šķidruma litriem, čurāt neprasās biežāk kā reizi dienā. Viss iztvaiko caur acīm. Un Klimatu patiesībā sauc Ansis.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]fxp
2007-12-30 01:15 (saite)
Pismani, kur labi pateikts :)

(Atbildēt uz šo)


[info]nephrite_
2007-12-30 04:19 (saite)
Uff, vergworkeri pat līdz austrālijai aizkļuvuši? Vai arī celtniecība ir tavs emm... hõbijs? :))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]actionman
2007-12-30 07:03 (saite)
Jū, visu atvaļinājuma laiku plānots nostrādāt burkānlaukā! Pag, nē, drīzāk flīzes likšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nephrite_
2007-12-30 14:58 (saite)
Es to nedomāju nopietni :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]actionman
2007-12-30 16:22 (saite)
Es gan :) kamēr poļi, ukraiņi un bulgāri nav vietējos izlutinājuši ar m2 dempingu, es varu paspēt apflīzēt pusi Melburnas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nephrite_
2007-12-30 16:25 (saite)
Nuja, nuja, tāpēc jau nav, kas man remontu pabeigtu, ka visas iespējamās darba rokas brauc flīzēt pastaigu laukumus ehidnām un koalām :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?