Paldies par laba vēlējumiem. Uzskatiet tos par bumerangiem. - [entries|archive|friends|userinfo]
aborigens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jun. 8th, 2023|04:37 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:June 9th, 2023 - 11:34 am
(Link)
variants a) valsts subsidēta medicīna, kuru var atļauties praktiski visi, ja nepatīk piedāvājums, ir opcija pie privātajiem

variants b) medicīnas izdevumi ir astronomiski, apmeklēt ārstus var atļauties tikai turīgie, ja tev kā nabagam nepaveiksies nokļūt slimnīcā un izdzīvot, visu mūžu varēsi maksāt parādu

*groza galvu* Mnjā, tiešām 2 grāvji.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:June 9th, 2023 - 01:04 pm
(Link)
Bet pag, medicīniskā apdrošināšana tak tajās ASV ir? Nu un tātad vai nu tev ir daudz naudas un tu neapdrošinies bet izvelc no maka ja vajag vai arī tev ir maz naudas un tu apdrošinies, ne?

Okej es saprotu - nav ideāli, jo ir tādi kam nav naudas arī tai apdrošināšanai. Tas ko es gribēju piezīmēt - ka valsts subsidētā medicīna arī nav ideāli jo tad viņa it kā ir pieejama visiem bet tā visiem pieejamā kvalitāte ir rindas, gaidīšana, gultas koridorā. Tipa kamēr pienāk tava rinda uz CT vai operāciju, audzējs jau ir ieaudzis videnē un pozdno doktor. Rezultātā ir tāda visiem pieejamās medicīnas ilūzija.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:June 9th, 2023 - 03:06 pm
(Link)
The average national monthly health insurance cost for one person on an Affordable Care Act (ACA) plan without subsidies in 2022 is $438.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:June 9th, 2023 - 03:10 pm
(Link)
"kamēr pienāk tava rinda uz CT"

Un nevajag burt drāmu, pie CT var tikt uzreiz, ja ir akūta vajadzība. Uz MRI bija jāpagaida kādas 3 nedēļas.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:June 9th, 2023 - 11:09 pm
(Link)
Mūsējā diemžēl kļūst arvien grūtāk pieejama, bet kas būtiski - dzīvībai bīstamās situācijās (onkoloģiskās slimības, sirds slimības) pie mums tomēr cilvēku izglābj, darbojas "zaļie koridori", ļoti sarežģītas operācijas apmaksā valsts ar minimālu pacienta līdzmaksājumu.

(Pateicoties tam, divi mani ģimenes locekļi joprojām ir dzīvi, ASV situācijā tā diez vai būtu, vai arī mums visiem būtu jāpārdod mājokļi.)

Arī "Ātrā palīdzība" pie mums brauc bez maksas. ASV, ja nokrīti ar sirdslēkmi un ātros kāds izsauc, tad rēķins var būt tāds, ka labāk samaņu neatgūt.