_zirgs ([info]_zirgs) rakstīja,
Kur un ká tu nonāci pie 5-7%?
Ja vienmēr urīns krāsojas pēc bietēm, tad šis vispār nevar uz konkrēto cilvēku tikt attiecināts. Ja pēkšņi sāk krāsoties, tad esi 50-80%, kuriem ir dzelzs deficīts.
Turklāt - pie deficīta jau var būt simptomi (atsevišķu autoru avotos). Jeb - šī ar lielu varbūtību nebūs pirmā izpausme.
Ferritīna līmeni kā skrīninga testu lieto daudz plašāk, kā tikai cilvēkiem, kam ir sūdzības. Ja LV gada laikā dzimst 20 000 bērnu, tas nozīmē ka vismaz 20 000 gadījumu tika pilnīgi noteikti veikts šis tests bez citām sūdzībām. Šķiet, arī ģimenes ārsti un ginekologi bieži bez pilnas asins ainas ņems arī ferritīnu anēmijas skrīningam.

Un vispār nē tajos 11% sieviešu procentos ir lielākoties sievietes reproduktīvā vecumā, jaunas sievietes un tikai tad daļa postmenopauzālā vecuma sievietes. Un tajos 4% procentos arī nav tikai veci vīrieši, jo ir aplami domāt, ka slēpts asins zudums iespējams tikai veciem vīriešiem, vai ka jauniem vīriešiem nevar būt dzelzs deficīts (ne dzelzs deficīta anēmija).
Rietumu sabiedrībā kā biežāko un pirmo iespēju deficītam jāmeklē dzelzs zudumus, tikai tad alimentāros faktoros, tad uzsūkšanās traucējumos.



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?