_zirgs ([info]_zirgs) rakstīja,
@ 2015-09-30 20:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
zirgs lasa detektīvu - meningokoku izplatība
ļoti interesanti!
kā meningokoki tiek pāresti no vienas vietas uz otru ar noteiktām cilvēku grupām.
Kā vislielākā saslimšana ir zem gada vecuma, jo tad vēl imūnsistēma neatpazīst un nav gana 'pieaugusi', lai saprastu, ka šitas ir pē meningokoks. Bet kā pēc tam otrs saslimšanas pieaugums ir ap studiju gadiem, kad jaunie organismi varen aktīvi apmaina šķidrumus un padalās ar meningokokiem (10% no populācijas to var nēsāt aizdegunē un neslimot, how cool is that? )
un tad- par to kāpēc kaut kur ir epidēmija.
Kā ASV likums par smēķēšanas aizliegumu publiski samazina iespēju sabojāt sev rīkles gļotādu, ir samazinājis saslimstību.


otrs pēdējo dienu detektīvs ir pacients ķirurģijas case report. tam bebim ir tādas pašas formas ausis kā man, zirgam. Kas zina, kādas man ir ausis, zina, ka tās ir funny (elfu ausis). so. jāatzīst, ļoti jūti līdz mazā ķermenīša pārdzīvojumiem, jo abi esam no elfu zemes (:))
bet vispār. detektīvs arī, jo retas patoloģijas vienlaikus. un es pagaidām nesaprotu kas no kā radies un kas ko ietekmē tajā iedzimto nepareizību mudžeklī. šodien diezgan burtiski mēģināju izšķetināt asinsvadu gaitu CT rekonsturkcijā - īsts mudžeklis.

ja kāds zina tādu kOmiksu kā xkcd, tad ir vērts zināt, ka tam pašam ir iznākusi grāmata - what if?
tajā tiek uzdoti visādi smieklīgi un stulbi jautājumi, kurus atbild pilnā zinātniskā nopietnībā. Ben goldacre par to saka:"Nerd royalty"
jī hā! būs labs lasāmais. (ja būs laiks lasīt)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zebiext
2015-10-01 11:02 (saite)
pajautā ezss - viņam ir ši What if grāmata celulozes formātā

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?