15 October 2015 @ 01:53 pm
 
Cenšos pabeigt pirmo rakstu neakadēmiskam žurnālam. Šādi neesmu raustījusies kopš pirmajiem iespaidu rakstiem u.tml. darbiem universitātē, kad akadēmiski rakstu darbi bija kas pilnīgi jauns. Tagad liekas sasodīti dīvaini rakstīt īsi, jo īsā tekstā visu laiku ir sajūta, ka sanāk tik tā "pa virsu" apgramstīties, un, ka paliek daudz vietas ko pārprast utt., ko pastiprina tas, ka jāierobežo atsauces, citāti, zemsvītras piezīmes un tādas lietas. Eh, turu īkšķus, lai sanāktu labi un rakstu pieņemtu publicēšanai bez aizķeršanās. Tad varbūt nākotnē ik pa laikam saņemšos uzrakstīt ko tādu... populārzinātnisku par aktuālām tēmām.

A moš tāds čakars tāpēc, ka man vispār vienmēr iet grūti ar tekstu "kondensēšanu" (secinājumu-nobeigumu rakstīšanu, pētījumu prezentāciju veidošanu, ...), un šī raksta pamatā ir mans pētījums, kur, protams, viss liekas baigi svarīgs :D
 
 
( Post a new comment )
banderlogs[info]banderlogs on October 15th, 2015 - 11:27 pm
oo, un par kādu tēmu tu raksti?
(Reply) (Link)
ʾāliph[info]alefs on October 18th, 2015 - 12:12 pm
Mhm, šis mēdz būt sarežģīti. Laika gaitā nozīmīgākais, ko šinī jautājumā esmu sapratis — akadēmiskais un publicistiskais teksts ir tik dažādas pasaules, ka, ceļojot no vienas uz otru, nevajag tekstu pielāgot, bet pārrakstīt pašos pamatos. Publicistikā pats svarīgākais ir sakarīgs, saistošs stāsts. Un, domājot par to, kāds tad ir stāsts šoreiz, sākotnēji ir jānomet nost visi teorētiskie pamatojumi un smalkā metodoloģija — lai brīvāka telpa un vieglāk pārskatāma teritorija. Tikai pēc tam, kad stāsts ir izkristalizējies, vietās, kur prasās pamatojuma vai detaļu, jāpieliek atpakaļ teorija, datu ievākšanas un analīzes procedūras un vēl kaut kas cits.
(Reply) (Thread) (Link)
ʾāliph[info]alefs on October 18th, 2015 - 12:19 pm
Bet Tavs raksts ir labs :)
(Reply) (Parent) (Link)
viņa[info]_serpentine_ on October 19th, 2015 - 05:54 pm
Jā, tā es arī vienmēr nonāku pie pārrakstīšanas pamatos. Nu, pareizāk sakot, pie tāda kā konspekta rakstīšanas - pārlasu savu oriģināltekstu, nolieku to pavisam malā, un rakstu tikai galvenās lietas, kas labi palikušas prātā.

Prieks dzirdēt, ka, Tavuprāt, šoreiz sanācis labi :)
(Reply) (Parent) (Link)