desmitos · piecpadsmit

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Mamma atklājusi geni.com. Tad nu sataisījusi ģimenes ciltkoku līdz 17.gs. Satikusi attālus radus, pierunājusi savu brālēnu satikties ar viņa pusmāsu, kas dzimusi 1934.gadā. Sarakstījusi atmiņas par to, kā viņas brālēns 17 gadu vecumā atnāca no Aušvicas mājās, jo kā sīkais bijis aizsūtīts uz darba nometni. Kā viņas tētis klausījies mājās Amerikas radio, kamēr kāds to nosūdzējis un viņa netika par sodu mācīties Maskavā. Bet tas nieks! Es sapratu, ka manā dzīvē nekas tāds sevišķs nav noticis. Labi, sabruka PSRS, kaut ko atceros no deviņdesmitajiem. Bet nekas TĀDS nav noticis. Tas nozīmē, ka viss vēl būs. Es neticu, ka mēs te tādā mierā dzīvosim un nomirsim. Tas tā vienkārši nevar būt. Jo cilvēka prāts nav piedzīvojis nekādu evolūciju pēdējā laikā.
Esmu totāla pesimiste.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On January 21st, 2018, 07:33 pm, [info]ulvs commented:
Viss vēl priekšā (tas nav mierinājums, bet fakts). Un tev patiesībā būtu jāpriecājas, ka nekas nav noticis, jo nepatīkamākas, ko cilvēki var piedzīvot, ir Lielas Pārmaiņas. Visi tie lielie notikumi, ko piesauc postā - tu esi depersonalizēta attiecībā pret tiem (ja tā maz var teikt). Ar to es vēlos pateikt, ka tu (un modernie cilv. vispār) nespēj saprast, cik viņi ir laimīgi, dzīvojot šādā "miera" simtgadē. Es nevienam nenovēlu Lielas Pārmaiņas.
* * *
On January 22nd, 2018, 12:31 am, [info]decembris commented:
Man šķiet, ka Austrumeiropā vairumam ir sajūta, ka “viss vēl būs”. Tas nav saistīts ar kaut kādu īpašu pesimismu, bet elementāru vēsturisko atmiņu, un potenciālo risku izvērtējumu - ne jau visi kaut kādu analīzi veic, bet sajūtu līmenī saprot, ka Krievija jorojām tepat vien ir, ka pašu spēkiem pret tādu pārspēku kaut ko izdarīt būtu grūti, ka visu laiku esam atkarīgi no globāliem procesiem, ko paši īsti nevaram kontrolēt.

Tik tālu viss pašsaprotami. Tas, ko gribu teikt - man šķiet, ka Austrumeiropas iedzīvotājiem šis nosacītais pesimisms un tāds skeptiskais skatījums uz nākotni būtu jāsaglabā konstanti. Mums tas ir vitāli nepieciešams. Man bail ir tieši par to, ka nākamās paaudzes varētu atteikties no šī pesimisma un līdz ar to zaudēs modrību.

[User Picture]
On January 22nd, 2018, 12:46 am, [info]ulvs replied:
tik trū pēdējais teikums. atskatoties uz skolas vēstures mācības programu, var rasties iespaids, ka tā apzināti ir tāda, lai nevairotu skolniekā šo mums vitalo pesmismu. varbūt tā nav programas vaina, taču sekas ir redzamas- cilveki arvien sudīgak zina savas valsts vēsturi. un tā sekas ir tiesi saistitas ar modrības zaudēšanu.
* * *
On January 22nd, 2018, 12:34 am, [info]hauf_milk commented:
Man ir bijušas domas, ka aizdomīgi klusi, priekš tik nemierīgas pasaules. Es vienīgi ceru, ka tie nebūs brutāli kari, bet pēdējā cīņa ar Sistēmu, ar masu čipošanām, un palikšanu par bomzi, slēpšanos, sīkiem noziegumiem lai iegūtu pārtiku.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry