Journal    Friends    Archive    User Info    memories
  Tātad:: Jauns | FriendsofFriends | Visi |
Tēmturi:: kino | ēst |

saulaina -

3. Apr 2017 21:38

šodien tiku pie aivas-meža zemeņu ievārījuma.
aivas garša - tāda pati, kā bērnībā, un kopā - labi

14 raksta - ir domaPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

No:[info]le_minga
Datums:3. Aprīlis 2017 - 21:56
(Link)
nolāpīts - tagad apjuku :(
sanāk, ka aiva tomēr nav tā pati cidonija? айва ?
/tā man vismaz brāļa sieva, kas riktīgi īsta krievu meiča, skaidroja, kad Saulčos vaicāju par cidonijām/
gāju gūglī skatīt, to ko vāciski zināju, kā Quitte (gūglis automātiski ieliekot "айва", izmeta man arī vāu versiju) un vienmēr domāju, ka tā pati cidonija vien ir, izrādās ir lielā kokā, rozā ziediem ziedošs, bumbierveidīgs augs - nolāpīts :(
No:[info]str
Datums:3. Aprīlis 2017 - 22:02
(Link)
it kā tik pat bezjēdzīgi cieta,bet zaptē ir citādāks tas saldums, kā cidonijai

cita cita
No:[info]bljanna
Datums:3. Aprīlis 2017 - 22:17
(Link)
Garša vispār lidzīga kā cidonijai?
No:[info]str
Datums:3. Aprīlis 2017 - 22:42
(Link)
Nea,garša cita
mēs kaut kur dienvidos pirkām aivu- neēdama gan
No:[info]le_minga
Datums:3. Aprīlis 2017 - 22:29
(Link)
nu bet - tad kā krieviski ir Cidonija?
No:[info]str
Datums:3. Aprīlis 2017 - 22:45
(Link)
Цидония, японская айва
No:[info]le_minga
Datums:3. Aprīlis 2017 - 22:50
(Link)
Inna vārdu "Цидония" pat dzirdējusi nebija :D (varbūt nopietni botāniķi ta sauc, bet ikdienā nez... )
айва - jā :) esot pie viņiem lielākas, kā pie mums, bet garšojot tāpat, gatavojot līdzīgi (to, ka kokos augtu un ziedi rozā, to gan neminēja)

laikam paliks mistika...
No:[info]le_minga
Datums:3. Aprīlis 2017 - 22:52
(Link)
(p.s. viņa lauku, dabas meitene, tēvs viņai pedagogs - augļkopis un dārznieks... vot atbrauks pēc mēneša atpakaļ uz LV, ņemšu meiteni pie dziesmas - lai skaidro kas un kā :D )
No:[info]str
Datums:3. Aprīlis 2017 - 22:57
(Link)
It kā līdzīgs tas auglis, bet garša cita
( nu kā ķirši un čerešņa)
No:[info]le_minga
Datums:3. Aprīlis 2017 - 23:06
(Link)
nu jau gan - čerešņa ir ķirši :) saldie ķirši (vieno no saldo šķirnēm) :)

ir skābi ķirši, ir saldi ķirši - bet visi ir Ķirši :)
(tāpat kā āboli un tml.)
No:[info]le_minga
Datums:3. Aprīlis 2017 - 23:07
(Link)
(piedo - man te ciba uzkārās :( - izdzēsu liekos)
No:[info]neetiski
Datums:8. Aprīlis 2017 - 12:34
(Link)
Pie mums nopērkamās aivas no āzijas ir augļi, kas lielāki par bumbieriem ar gaiši dzeltenu, plānu ēdamu miziņu un baltu mīkstumu. Ļoti zema garšas intensitāte, galvenā dominē bumbieru nots, var just arī kaut ko no pomelo, ananāsa vai banāna, taču aiva nav ne tuvu tik salda, kā augstāk minētie augļi. Vēl tā ir pat nedaudz savelkoša. Mīkstums ir nedaudz līdzīgs sūklim, porains, varbūt nedaudz atgādina sausu, miltainu ābolu, bet tādu žļembājamāku. Nu ir arī līdzīgs cidonijai, tā pat kā gurķis ir līdzīgs arbūzam, bet tie tomēr ir divi ļoti dažādi augļi.
No:[info]nova
Datums:4. Aprīlis 2017 - 06:59
(Link)
Man bija līdzīgi ar meiteni no Urāliem. Aivu viņi zina, cidonijas nav dzirdējuši, bet fakts, ka 2 atšķirīgas sugas
No:[info]formica
Datums:6. Aprīlis 2017 - 13:40
(Link)
To sauc par 'quince' jeb 'coing' un no taa gatavo 'dulce de membrillo' un eed ar Manchego sieru.
Vislabaakaa gan ir zheleja no sulas.

http://www.huffingtonpost.co.uk/linda-duffin/quince-jelly-and-membrill_b_5976884.html


Latviski - cidonija : http://krista.lv/2010/12/cidonija/