|
|||||||
Tātad::
Jauns |
FriendsofFriends |
Visi |
Tēmturi:: kino | ēst | saulaina -
Comments:Inna vārdu "Цидония" pat dzirdējusi nebija :D (varbūt nopietni botāniķi ta sauc, bet ikdienā nez... )
айва - jā :) esot pie viņiem lielākas, kā pie mums, bet garšojot tāpat, gatavojot līdzīgi (to, ka kokos augtu un ziedi rozā, to gan neminēja) laikam paliks mistika... (p.s. viņa lauku, dabas meitene, tēvs viņai pedagogs - augļkopis un dārznieks... vot atbrauks pēc mēneša atpakaļ uz LV, ņemšu meiteni pie dziesmas - lai skaidro kas un kā :D )
nu jau gan - čerešņa ir ķirši :) saldie ķirši (vieno no saldo šķirnēm) :)
ir skābi ķirši, ir saldi ķirši - bet visi ir Ķirši :) (tāpat kā āboli un tml.) Pie mums nopērkamās aivas no āzijas ir augļi, kas lielāki par bumbieriem ar gaiši dzeltenu, plānu ēdamu miziņu un baltu mīkstumu. Ļoti zema garšas intensitāte, galvenā dominē bumbieru nots, var just arī kaut ko no pomelo, ananāsa vai banāna, taču aiva nav ne tuvu tik salda, kā augstāk minētie augļi. Vēl tā ir pat nedaudz savelkoša. Mīkstums ir nedaudz līdzīgs sūklim, porains, varbūt nedaudz atgādina sausu, miltainu ābolu, bet tādu žļembājamāku. Nu ir arī līdzīgs cidonijai, tā pat kā gurķis ir līdzīgs arbūzam, bet tie tomēr ir divi ļoti dažādi augļi.
|
|||||||