pajautaa

Hurmu sīvums

« previous entry | next entry »
Nov. 29., 2010 | 07:54 pm
posted by: hessin in pajautaa

Kāpēc dažas hurmas ir sīvas?
Nav vēl gatavas vai vienkārši sūdīgi audzētas/pārvadātas/kas cits?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

putnupr

from: [info]putnupr
date: Nov. 29., 2010 - 09:02 pm
#

nav gatavas

Atbildēt


from: [info]spuldziite
date: Nov. 29., 2010 - 09:05 pm
#

par hurmām nezināšu, bet mango sīvi, ja no brazīlijas. tīri audzēšanas un/vai transportācijas dēļ..
ir nācies dzirdēt urban myths par to, ka augļus zaļus novāc un gatavina gāzes kamerās, ka tāpēc tie ir bezgaršīgi un/vai jēli, nu, piem., ananāsi.

Atbildēt


from: [info]melpomene
date: Nov. 29., 2010 - 09:15 pm
#

dažām hurmām tā ir tāda šķirne, bet, ja tas ir negatavības dēļ, tad citi liek saldētavā sasaldē un atsaldē un tad viss esot čiki briki. es nekad neesmu izņēmusi un gaidījusi, lai atsalst, jo man garšo sasaldēti augļi un ogas uzreiz!

Atbildēt


from: [info]ritvars
date: Nov. 29., 2010 - 09:50 pm
#

Nav gatavas.

Atbildēt


A mess in a dress!

from: [info]esmansev
date: Nov. 29., 2010 - 10:16 pm
#

Nav gatavas un ir jāsaldē!

Atbildēt | Diskusija


from: [info]hessin
date: Nov. 29., 2010 - 10:18 pm
#

o, trešais variants. Tad sanāk, ka hurmas pašas tāpat uz galda guļot nenogatavojas kā, piem., banāni, tomāti, un ir jāsasaldē?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


A mess in a dress!

from: [info]esmansev
date: Nov. 30., 2010 - 06:27 pm
#

Saku Tev kā cilvēks ar maģ. grādu dabas zinībās - ir šķirnes, kuru sīvumu var dabūt nost augli saldējot, mācīts praktiskajos darbos.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


grieta

from: [info]grieta
date: Nov. 30., 2010 - 11:26 pm
#

nu jā, arī, kad kartupelis sasalst un atkūst, tas paliek salds :D bet to tad neuzskata par garšīgu un ēdamu..

Atbildēt | Iepriekšējais


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Nov. 29., 2010 - 10:43 pm
#

tie kas sīvi esot koroļoki, hurmas sievišķie augļi, kuri bez atsaldēšanas nenogatavojoties

Atbildēt


la_cumparsita

from: [info]la_cumparsita
date: Nov. 30., 2010 - 08:01 am
#

Pie mums hurmas, tāpat kā liela daļa citi siltzemju augļi, tiek atgādātas negatavā veidā. Gatavas hurmas vispār nav iespējams kkā transportēt.
Gatavam hurmām ir caurspīdīgs mīkstums, kā želeja un tas, lai mazāka šmuce, ar karoti ir jāēd.

Atbildēt


marko

from: [info]marko
date: Nov. 30., 2010 - 09:13 am
#

man pēdējoreiz pārsteidza- nevis sīvums, bet sausums. padarīja visu muti sausu,sausu, gandrīz nelabi palika, ka ne vairs norīt, ne izšpļaut..
vai tas arī negatavums?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]hessin
date: Nov. 30., 2010 - 11:20 pm
#

man liekas, ka tas ir tas pats, varbūt tāds supersīvums, kas muti izžāvē - visas poras savelk, tāda sajūta.

Atbildēt | Iepriekšējais