Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Dārgie draugi! Viena no māņticībām, ko es regulāri cenšos ievērot savās ikdienās gaitās, ir rēķināšanās ar Mēness fāzēm. Tas ir - Nozīmīgos Projektus (piemēram, adīkļus) jāsāk augošā un jābeidz dilstošā mēnesī, skapji jātīra un lielgabarīta drēbes jāmazgā vecā mēnesī, mati jāgriež augošā, grīdas jāvasko dilstošā, utt., nu, jūs jau zināt.
Lūk, un tagad esmu nonākusi lielas dilemmas priekšā - kādā fāzē ir jāpārstāda istabas augi? Mirtes, banāni, alvejas, mājassvētības, stefanotes?
  • Pavaicā razbainiekam
    • Jā, es ļoti ceru arī uz Rasbainieka atbildi.
      • jūs jautājat, mēs atbildam :) laikā no oktobra līdz aprīlim vispār labāk neko nepārstādīt, bet ja izmisīgi vajag, tad ir tomēr atšķirība, vai to dara augošā vai dilstošā mēnesī. protams, ja ir mirstama vaina, tad mēnesim nav nozīmes, jo uz spēles ir dzīvība, bet tā vispār labāk augošā. uz telpaugiem neattiecas "saknes dilstošs, lapas augošs", jo tas vispār ir par sēšanu ārā.
        that said, man pašai, kā jau kurpniekam bez kurpēm, mēdz paslīdēt roka uz pārstādīšanām tieši februārī un dilstošā mēnesī :) bet nu arī ir atšķirība, vai tā ir sakņu dalīšana, vai pārbakstīšana lielākā podā bez īpašas sakņu traumēšanas.
  • tie kam lielākais prieks ziedi - augošā, sakneņi - dilstošā
  • intelligent guess: augošā vai pilnā.
    • Riktīgi pilns jau šis ir tikai vienu īsu brītiņu - visu pārējo laiku vai nu aug, vai dilst.
      • es domāju, tuvāk pilnam (nu to vienu dienu, 14. vai 15., es nezinu, kura pareizā) varētu mēģināt pārstādīt ziedošos?
  • Vai tad vienīgais, kas ar banāniem jādara, nav tas, ka šie ir jānopļauj pirms vētras, lai neiet zudībā?
  • Viss, kas lien zemē iekšā - dilstošā, viss, kas aug uz augšu- augošā.
  • es tikai par kaktusiem - biedrība man teica, ka martā var (regardless fāze:)
    bet es tīri intuitīvi to darītu pilnmēnesī, lai saņemas arī naktī
  • Banāni, tie ir tie, kas sāk ražot, izauguši līdz 5 metriem, un tad nokalst?...
Powered by Sviesta Ciba