vasara nāk, vasara ir klāt!

Posted on 2012.05.10 at 21:05
man:: jātais salāti
skan: mamma runā pa telifonu
Tags:
šīs dienas prieks/atklājums/sajūsma - DIY vegan saldējums uz kokosriekstu piena bāzes:

pirmo uztapināju ciemos pie [info]digna un tas sastāvēja no bundžiņas kokosriekstu piena, viena gatava mango un banāna;
otrs šobrīd vēl saldējas, bet garša ir debešķīga - bundžiņa koksriekstu piena, banāns, daudz, daudz mellenes un mazdruscīt medus.

+ žēl, ka nav saldējummašīnas, bet tāpat ir kruta;
+ vasarai jāiepērk koksriekstu piena krājumi. par spīti tam, ka viņos visos (t.i. visos trijos veidos kādus šodien satiku veikalos) ir 3 gab ē - tas rezultāts ir pārāk garšīks.
+ pagājušās vasaras "saldējumiem" (1 un 2) gan ar nav nekādas vainas, tomēr šitas tāds krēmīgāks liekas.

Comments:


Strēlniece
[info]str at 2012-05-10 21:21 (Saite)
izklausās labi, jo man kā reiz ir nopirkusies viena bundža kokospiena!
[info]augsne at 2012-05-10 23:21 (Saite)
Kas ir DIY vegan? Gūglē tā fiksi nevaru atrast, bet nopietnāk pameklēt slinkums. :)
*
[info]inese_tk at 2012-05-10 23:58 (Saite)
DIY - do it yourself jeb dari pats.
vegan - kad netiek patērētas nekādas dzīvnieku izcelsmes pārtikas vielas (gaļa, zivis, olas, piena produkti. vispār jau medus arī, bet to es ēdu)
[info]augsne at 2012-05-11 00:35 (Saite)
Ahā, paldies! Tieši tā medus dēļ mani interesēja, vai DIY vegan nav kaut kāds īpašs vegan, kurš medu ēd. :)
[info]samta at 2012-05-11 00:03 (Saite)
var jau būt, ka ārkārtīgi muļķīgs jautājums, bet uztaisa to tur masu un vienkārši iemočī saldētavā? vai kā? neizveidojas kaut kādi pretīgi ledus kluči pa vidu? nu, līdzīgi kā ar parastajiem saldējumiem, kuri pagadās atkust un pēc atkalsasaldēšanas jāgrauž ledus visa saldējuma garumā.
*
[info]inese_tk at 2012-05-11 00:07 (Saite)
nū tāpē jau es mazliet pažēlojos ka žēl ka nav saldējummašīna, ka nav tik vienkārši. nu ja negrib tos ledus kristāliņus. ar šito tāpat kā ar parastajām mājas saldējuma receptēm - ja nav speciālā saldējummašīna, tad ir pa laikam jāizvelk no saldētavas un kārtīgi jāizmaisa.

Saldēšanas process
Saldējuma konsistence atkarīga ne tikai no tā sastāvdaļām, bet arī no saldēšanas procesa. Vissvarīgākais ir saldējuma maisīšanas biežums. Ir speciālas saldējuma mašīnas, kuras saldēšanas laikā nepārtraukti maisa masu, lai tai būtu pareiza konsistence. Diemžēl šīs ierīces ir dārgas, tāpēc varam iztikt arī bez tām, maisot ar rokām vai mikseri.

Saldējuma saldēšanas laikā, kura ilgst vairākas stundas, saldējuma masa ir vairākas reizes jāmaisa, īpaši tas attiecas uz saldēšanas procesa sākumu, kad ap trauka malām veidojas cieta mala. Pēc tam maisīšana ir jāatkārto, bet ne tik bieži.
presiite
[info]presiite at 2012-05-11 15:57 (Saite)
kokosriekstu pienu ir ritīgi vienkārši&ātri uztaisīt pašam, lētāk, bez E-niekiem un var variēt ar ūdeņainumu/treknumu.gūglit!
el.
Previous Entry  Next Entry