vasara nāk, vasara ir klāt!

Posted on 2012.05.10 at 21:05

Comments:


*
[info]inese_tk at 2012-05-11 00:07 (Saite)
nū tāpē jau es mazliet pažēlojos ka žēl ka nav saldējummašīna, ka nav tik vienkārši. nu ja negrib tos ledus kristāliņus. ar šito tāpat kā ar parastajām mājas saldējuma receptēm - ja nav speciālā saldējummašīna, tad ir pa laikam jāizvelk no saldētavas un kārtīgi jāizmaisa.

Saldēšanas process
Saldējuma konsistence atkarīga ne tikai no tā sastāvdaļām, bet arī no saldēšanas procesa. Vissvarīgākais ir saldējuma maisīšanas biežums. Ir speciālas saldējuma mašīnas, kuras saldēšanas laikā nepārtraukti maisa masu, lai tai būtu pareiza konsistence. Diemžēl šīs ierīces ir dārgas, tāpēc varam iztikt arī bez tām, maisot ar rokām vai mikseri.

Saldējuma saldēšanas laikā, kura ilgst vairākas stundas, saldējuma masa ir vairākas reizes jāmaisa, īpaši tas attiecas uz saldēšanas procesa sākumu, kad ap trauka malām veidojas cieta mala. Pēc tam maisīšana ir jāatkārto, bet ne tik bieži.
Previous Entry  Next Entry