oblica - ēdamlietas [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

ēdamlietas [2. Sep 2011|14:59]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Biezpiena plāceņus vai pončikus?

Man šķiet, ka katrs kārtīgs latvietis pavasarī iedēsta labi daudz ķirbju un kabaču, lai rudenī tos varētu iesmērēt citam kārtīgam latvietim, jo pats parasti nesaprot, ko ar tiem iesākt.

Ar kabačiem izdarījos šādi:
- uzkarsē 500 g tomātu mērces;
- apcep kabačus, sīpolus, papriku, sēnes (labi daudz gailenes man bija un bišku apšu bekas);
- iemaisa visu to apcepto iekš uzkarsētās tomātu mērces un karsē kādas 20 minūtes;
- liek burkās, sanāk apmēram 4 puslitrenes.
Nākamgad noteikti atkārtošu.

Tagad prātoju, ko iesākt ar medus ķirbi un sviesta cibu (ķirbja šķirne tāda, ziniet!)
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]tvarj
Date:2. Septembris 2011 - 15:11
(Link)
ķirbju un apelsīnu ievārījums ir must have! pie tevis pieminētajiem biezpiena plācenīšiem iet klāt gaužām lieliski.
[User Picture]
From:[info]tvarj
Date:2. Septembris 2011 - 15:47
(Link)
btw es tev @ nosutīju :>
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:2. Septembris 2011 - 15:58
(Link)
apstīšos. es no pirmdienas darba režīmā, šobrīd @ čekoju neaktīvi. :)
[User Picture]
From:[info]tvarj
Date:2. Septembris 2011 - 15:59
(Link)
labi, labi, nekas nedeg ;)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:2. Septembris 2011 - 15:13
(Link)
Ķirbis vai tad jānolieto tagad un tūlīt? Jāliek skapjaugšā un jāēd ziemā, kad nekā cita nav :)
No šitām smukajām šķirnēm labi visādi kēksi un pīrāgi sanāk, man garšo arī ķirbju pankūkas ar ķirbju biezeni (nevis rīvētajiem ķirbjiem!) http://www.sapforums.lv/index.php?t=77013

Var arī taisīt biezeni un likt saldētavā pa porcijām; biezeni vislabāk esot taisīt, ja ķirbja gabalus liek krāsnī un pēc tam izkasa mīkstumu no mizas. Ja ķirbis pats par sevi garšīgs, tad ar eļļu un garšvielām apvārta, un liek cepeškrāsnī kopā ar citiem dārzeņiem.
[User Picture]
From:[info]nova
Date:2. Septembris 2011 - 15:42
(Link)
+1 par biezeni saldētavā. pēc tam uz pavasari, kad ķirbji no skapjaugšas jau noēsti, var cept kēksiņos un kūkās.
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:2. Septembris 2011 - 17:20
(Link)
šito kā reiz gribēju ieteikt, vēl ķirbi varot likt salātos ar papriku un tomātu mērci, recepte apmēram šāda - ķirbi + paprika + glāze eļļas apsautē kamēr ķirbis caurspīdīgs, nesavārīt putrā + tomātu mērce + sāls, cukurs, etiķis. Karstus liek burkās un uz pagrabu prom.
[User Picture]
From:[info]nova
Date:2. Septembris 2011 - 15:43
(Link)
sviesta ķirbi sagriezt šķēlēs, ierīvēt ar olīveļļu, ķiplokiem, timiānu, jūrs sāli, ietīt folijā un cepeškrāsnī iekšā
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:2. Septembris 2011 - 15:43
(Link)
paldies! vēl tik jāsaprot, kurš ir kurš