oblica - ēdamlietas [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

ēdamlietas [2. Sep 2011|14:59]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:2. Septembris 2011 - 15:13
(Link)
Ķirbis vai tad jānolieto tagad un tūlīt? Jāliek skapjaugšā un jāēd ziemā, kad nekā cita nav :)
No šitām smukajām šķirnēm labi visādi kēksi un pīrāgi sanāk, man garšo arī ķirbju pankūkas ar ķirbju biezeni (nevis rīvētajiem ķirbjiem!) http://www.sapforums.lv/index.php?t=77013

Var arī taisīt biezeni un likt saldētavā pa porcijām; biezeni vislabāk esot taisīt, ja ķirbja gabalus liek krāsnī un pēc tam izkasa mīkstumu no mizas. Ja ķirbis pats par sevi garšīgs, tad ar eļļu un garšvielām apvārta, un liek cepeškrāsnī kopā ar citiem dārzeņiem.
[User Picture]
From:[info]nova
Date:2. Septembris 2011 - 15:42
(Link)
+1 par biezeni saldētavā. pēc tam uz pavasari, kad ķirbji no skapjaugšas jau noēsti, var cept kēksiņos un kūkās.
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:2. Septembris 2011 - 17:20
(Link)
šito kā reiz gribēju ieteikt, vēl ķirbi varot likt salātos ar papriku un tomātu mērci, recepte apmēram šāda - ķirbi + paprika + glāze eļļas apsautē kamēr ķirbis caurspīdīgs, nesavārīt putrā + tomātu mērce + sāls, cukurs, etiķis. Karstus liek burkās un uz pagrabu prom.