MaKo
Sēnes 
10.-Sep-2006 01:00 pm
Nupat bijām sēņot - es un Kaža. Salasījām stundas laikā diezgan daudz bērzlapes un alksnenes. Doma - bērzlapes pusdienās sacept, ar speķi un sīpoliem, a alksnenes iemarinēt. Kāds nepadalīsies ar pareizajām receptēm?
Comments 
10.-Sep-2006 01:13 pm
Vai ta bērzlapes pirms ēšanas nav jānovāra?
10.-Sep-2006 01:22 pm
Nu, tur man daudz maz skaidrs - jānovāra, jānomērcē un jācep.
Bet kā ar alksnenēm? Marinēt? Sālīt (bez etiķa?) Jāvāra - vai tikai jāmērcē?
10.-Sep-2006 01:25 pm
alksnenes jāvāra noteikti. cheeter saka, ka varot arī tikai noplaucēt, lai rūgtumu noņem, bet es vienmēr esmu vārījusi.
10.-Sep-2006 01:27 pm
Hmmm - a vārītas sēnes marinādē būs kraukšķīgas? Man liekas, ka tad tās paliek ļumīgas... Dzirdēju, ka varot izmērcēt vairākas dienas, mainot ūdeni - un ar to pietiekot?
10.-Sep-2006 02:59 pm
Alksnenes notikti jāvāra. Tā kā nebūtu redzējis ko es un oma darījām. Marinētas nebūs ļurīgas. Skaidrs.Bet labāk jau pirkt gatavas marinētas- šampinjonus. Tas ir drošāk.
10.-Sep-2006 01:34 pm
Nevārītas cept var bekas un gailenes. Pārējo vāra un tad visādi izdarās - cep, sāla, marinē (marinēšanai receptes nezinu).
Nu un saulsardzenes var ēst tāpat - ne vārītas, ne ceptas.
This page was loaded Jun 27. 2024, 8:17 am GMT.