secondplace ([info]secondplace) rakstīja,
@ 2007-01-29 15:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
shodien galvaa tikai domas par eedienu... nepaartraukti gribas eest, piedevaam klejoju pa recepshu saitiem un mekleeju viskautko interesantu un nesarezhgjiitu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zurka
2007-01-29 15:39 (saite)
uzvāri franču sīpolzupu. ļoti vienkārši un garšīgi. trekni arī. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]secondplace
2007-01-29 16:37 (saite)
man negarsho. esmu meegjinaajusi divas reizes, vienu no taam francijaa, bet neiepatikaas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zurka
2007-01-29 17:28 (saite)
nu, tad var nūdeles, ko tēja kaut kad gardumos aprakstīja: rīsu nūdeles, tofu, ola (var mierīgi bez), sīpolloki (arī var nelikt), zemesriekstu (esmu likusi arī valriekstu) sviests un zaļā karija mērce (no blue dragon, var dabūt stokmanī).
tofu sagriež un apcep. apcep arī olu un lokus. aplej nūdeles, notur +/- 3 minūtes. saliek visu katlā vai pannā, iemaisa zemesriekstu sviestu un mērci. var pasniegt ar rīvētiem zemesriekstiem (es gan šitā blenderi sabeidzu).
garšo saldeni, tāpēc dažiem nepatīk.
man garšo ļoti ļoti.

ā, baigi labi ir puķkāposti ar kartupeļiem, papriku, skābo krējumu (lakto riebīgi sarāva un atūdeņoja) un kariju.

savulaik mans firmas ēdiens (vēl studenta laikos) bija tomātu zupa. lai gan man negaršo vārīti kāposti, šitajā zupā baigi labi. tātad - izvāra kartupeļus (kā zupai, gabaliņos), apcep nedaudz smalki sagriezta visparastākā kāposta un sarīvēta burkāna, liek pie kartupeļiem pasautēties kādas 5 minūtes. iegāž katlā tomātu sulu (var arī konservētus tomātus), čilli pulveri u.c. garšvielas. kad uzmet burbuli, ieslidina divas milzīgas karotes kausētā siera. izkausē un ēd. nebija neviena, kam negaršotu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]secondplace
2007-01-29 18:02 (saite)
ooh, recepshu netruuxt :)

atziistos, ka censhos eest netrekni, bet tas pirmais varianc mani iekaardinaaja. tofu ir jebkuraa lielaa paartikas veikalaa? un kur - pie sieriem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zurka
2007-01-29 21:03 (saite)
esmu redzējusi tikai stokmanī. nevis sieru sadaļā, kas starp salātiem un zivīm, bet pa vidu. stūrītī. igauņu ražotais šim ēdienam der labāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]secondplace
2007-01-30 10:04 (saite)
paldies, pamekleeshu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?