ю ([info]ttp) rakstīja [info]foodporn kopienā,
@ 2010-02-23 10:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Onra - Chinoiseries

i work my light sabre like a wild fucking savage





puravus (alternatīvus sīpolus) un ķiplokus nelielā sviesta pikucī apcep (apbrūnina izklausās baisi) uz pannas

pievieno timiānu, kajēnas piparus, tumeric (kurkuma laikam) un maltu koriandru un pacepina dažas minūtes.

noskalo lēcas, tad katlā ielej 5 cups (vairāk par litru) ūdeni vai buljonūdeni (gaļinas buļ buļ buljona kubiki ir īstenībā baigie sūdi - vasarā būs jātaisa pašam savi) un sautē līdz lēcas mīkstas, bet ne gatavas!

domājot, ka būs par maz piešņikāju vēl 1 lielu burkānu klāt un kad ūdens bija novārījies bundžiņu ar zaļajiem zirņiem (intuīcija nostrādāja, garša tikai uzlabojās).
kad ūdens jau ir biezumu līmenī mazā pannā izkausējam vēl vienu pikuci sviestu un pievienojam kardamonu, kanēli, muskatriekstus un krustnagliņas, mellos piparus. pacepinam tos sviestā līdz iegūstam jocīga paskata masu un šaujam klāt peldē ar dārzeņiem un lēcām.
tad pievienojam bundžu ar kokosriekstu pienu (ņammmmmm) kārtīgi samaisam, paskatamies vai rīsi/karpeļi/graudi/kuskus/vai citas piedevas ir gatavas blakus katliņā un liekam šķīvī un liekam puncī!



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]begemots
2010-02-23 15:24 (saite)
Oho!

tam ir arī kāds teorētiskais nosaukums jebšu brīvā improvizācija?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ttp
2010-02-24 08:54 (saite)
teorētiski zaļo lēcu zupa :), bet tīri teorētiski

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?