Jūlijs 8., 2013
12:57 - Pangasija baltajā mērcē Vakar Rimi ieraudzīju pangasijas fileju un sagribējās ēdnīcas ēdienu un nopirku divas filejas, kopā 330g :) Pielāgoju šo recepti: http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/zivju-edieni/pangasija/pangasija-balta-merce-un-kiplokos/
izkausēju aptuveni 40g sviesta, iebēru aptuveni 40g miltu un apbrūninaju, tad lēju klāt pienu, vēlāk pienu+ūdens, jo gribēju nedaudz atstāt mellenēm. Kopējais mērces daudzums man izskatās drusku virs litra, tāda vidji bieza jogurta konsistencē (es pat būtu griējusi šķidrāku, bet katlā vairāk nav vietas : ) Garšvielas mērcei: apm tējkatote sāls, svaigi malti pipari, šķipsna muskatrieksta (īsti nezinu, kas ir tā garšas nianse, ko viņš dod, tāpēc neeksperimentēju), diezgan daudz ķiploku pulveris, čilli pārslas. Visu liku ik pa brīdim garšojot - lai mērce ir gana garšīga, bet tomēr maiga. Arī zivij sabēru virsū, uz kādām 10min lai pastāv. Tagad gaidu, kad būs uzsilusi cepeškrāsns, varbūt beigās likšu sieru, varbūt dilles, bet varbūt neko.
13:05 ieliku cepeškrāsnī
|
Comments:
Kopš es salasījos, kā audzē pangasiju, nevaru to vairāk ieēst. :(
Ticu, bet šīs šodien tomēr būs manas pusdienas. Es jau būtu laimīga, ja varētu dabūt no kāda tepat makšķerētas zivis, bet vienīgais zivju ķērājs, ko zinu, ir vikings : )
Njā, vidzemes tirgū arī vairs nav tās svaigās/saldētās zives. :( |
|
|
|
Sviesta Ciba |