Oktobris 25., 2012
12:09 - Ēdamlietas 1) ar ko chia sēklas labākas par linsēklām? 2) vai lasi var saldēt? (Drīzāk - kāpēc lasi parasti nesaldē? Dēļ treknuma?) 3) vai var saldēt vārītas vai labāk zaļas bietes? 4) kā pēc iespējas gardāk pagatavot daaaudz bietes? (šobrīd garšo tikai biešu zupa un aukstā zupa un vēl arī siļķe kažokā, bet otro ēdu tikai vasarā, savukārt pēdējā negaršo mv un neesmu nekad taisījusi)
Nedēļas plāns sagriezt un sasaldēt dārzeņus lēnām tiek pildīts. Vakar ieliku trīs maisiņus burkānu, šodien - četrus ar kāli. Un tas bija tikai viens gab kālis, vēl vismaz viens jāaizsūta turpat, jo vēl divi būs ledusskapī. Vēl paliek kartupeļi un bietes. Kartupelis vnk lai būtu, bietes, jo nopirku pati un vēl no mammas dabūju. Ja nelieku ledskapī, ta dātri savīst, bet ledskaī vietas tomēr ir tik, cik ir.
|
Comments:
| From: | nova |
Date: | 25. Oktobris 2012 - 12:27 |
---|
| | | (Link) |
|
1) IMO, ne ar ko 2) var 3) neesmu mēģinājusi, bet pieņemu, ka labāk svaigas 4) no vecām receptēm - sarīvē uz rupjās rīves bietes un skābus ābolus puse uz pusi un sautē līdzīgi kā skābus kāpostus, kamēr bietes mīkstas, un tad pievieno vārītas pupiņas, pasautē vēl un ēd šo visu ar krējumu.
| From: | daria |
Date: | 25. Oktobris 2012 - 12:43 |
---|
| | | (Link) |
|
2) var 3) labāk vārītas, jo saldētas maxliet zaudē tekstūru un neforši savārās.
Svaigas bietes sagriež 1cm biezās šķēlēs (vai pusšķēlēs vai gabaliņos), sasmērē/samaisa ar eļļu un garšvielām, saliek uz pannas 1 kārtā un cep cepeškrāsnī līdz mīkstas. Tad ēd visu dienu.
es parasti ar sviesta piciņām + man pannā vēl daudz dažādi dārzeņi (jo, puikam, piemēram, tās bietes vispār negaršo).
mūsmājās parasti raudene. reizēm timiāns. |
|
|
|
Sviesta Ciba |