oktobris

Posted on 2025.10.07 at 22:33
man:: besis
Tags: ,
pagājšnedēļ, man neskaidru iemeslu dēļ, bijām darba darīšanās R. Ivanova darbnīcā. tā jau intrsanti. pēc tam ar K apmeklēju pirmo daļu Rolšteina Tabula rasa Villa teātrī. baigi bļāva. tad braucu uz Saļiku - hennot matus un kečapot un beidzot samainīt atpakaļ mašīnas.
vēl biju Skaņu mežā klausīties savu tekstu kora & co izpildījumā, bija ļoti forši. pēc tam bija traki trokšņi, kas nelīda iekšā, tāpēc braucu mājās.
cik sanāca skrēju pa dārzu. izravēju un sakopu dažas dobes (piliens jūrā). novācu un sastiepu iekšā ķirbjus. lielais sivēns vēl stāv lievenī - nav ne jausmas, kur to glabāt (un kā noēst). bf bāza ciet grīdas šķirbas ar kaņepju šķiedru un lika kājlīstes. un ar ķirbi izsita lievenī stiklu (netīšām, protams. ķirbis izrāvās no viņa azotes un mēģināja bēgt).
Rikardo koridorī noķēra peli.
6d ielīdām Niedrājā un vakarā mājās divatā imitējām Manhetenas īsfilmu festivālu. šogad likās baigi meh tā programma.

ēdienkartē oktobris:
krēmīga rudens velšu zupa ar rudens taurenēm, Minesotas savvaļas rīsiem un zilo sieru.
1. uzliek vārīties Minesotas savvaļas rīsus;
2. katliņā apcep sīpolu, burkānu, ķiploku, parastās gailenes un sekstainās gailenes;
piemet drusku ķirbi un 1 kartupeli;
pielej puspaciņu auzu krēma, kas palicis pāri no cita ēdiena. un ūdeni. tā, lai nav baigi bieza, bet ir creamy;
visu savāra un sablendē.
3. pannā apcep rudens taurenes un seksīgākās (mazākās un tvirtākās) sekstainās gailenes.
4. sajauc visu kopā;
visam vēl klāt Sāremā kadiķu sāls, pipari.
5. pasniedz dāsni iedrupinot zupā zilo sieru + grauzdētus valriekstus + vēl rukoliņa pa virsu.

Comments:


Antuanete
[info]antuanete at 2025-10-08 10:07 (Saite)
Es pērnos ķirbjus nesen pārstrādāju sukādēs kopā ar cidonijām, sanāca lieliski (abus sagriež, sasaldē, pēc tam atlaidina kopā ar cukuru, samaisa un ļauj izmirkt sīrupā, pēc tam vai nu cepenē vai dehidratorā žāvē).
Šogad nebūs ko pārstrādāt, jo ķirbji vienkārši nepaspēja izaugt, mazie sviesta ķirbīši tādi dūres lielumā, kad uznāca salna :(((
*
[info]inese_tk at 2025-10-08 10:48 (Saite)
man lielākā daļa ķirbju - galvenokārt tie, kurus pati biju izvēlējusies un audzējusi un gribējusi, sāka augt kkad augustā, līdz tam pat neaizmetās. un, protams, nepaspēja izaugt un nobriest. kādi 3 mazie jaukie ķirbīši izauga.
kas man izauga - kaut kādi jocīgi ķirbji, vizuāli izskatās pēc spageti ķirbjiem - bija pats nezkā iesējies sparģeļkrūmā, ziņkāres pēc nerāvu ārā. cerams būs ēdami. un viens milzīgs monstrs no stāda, ko negribīgi paņēmu no kaimiņienes, nezinot, kas tas tāds ir. es apzināti neaudzēju lielizmēra ķirbjus.

ar sukādēm man sarežģīti - nav tā, ka man akurāt negaršo, bet tā baigi neēdas gan.
only after dark
[info]tvarj at 2025-10-08 11:07 (Saite)
pārvērst ķirbju pjurē un sasaldēt nenoskārstai vajadzībai? es pa laikam nopērku gabaliņu, lai laimīga ēstu ķirbju mannā putru un nupat no pārpalikuma izcepu ķirbjumaizi - pirmo reizi dzīvē! sanāca garda, bet par saldu, kā jau visas amīšu receptes.
vilibaldis
[info]vilibaldis at 2025-10-08 12:27 (Saite)
Es tos lielos savāru ar tomātiem un garšvielām, tad to verdošo ķopsi burkās iekšā un ziemā pie pastas. Vienīgi šogad arī tomātu nav baigi daudz.
Previous Entry  Next Entry