paliec ([info]paliec) rakstīja [info]ventilators kopienā,
@ 2010-11-04 17:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ventilatora cilpai...
Es atzīstos – izlasot tēmu, es afigel. Iestājās absolūts vakuums tajā dīvainajā pumpā, kas man izbīdīta nedaudz virs pleciem un kā var spriest pēc visai dīvainām baumām,– paredzēta domāšanai.

Vobšem... Man jāraksta par kaut ko saistītu ar lamāšanos.

Nu pirms es mēģināju pārvarēt pilnīgo bezdomstāvokli galvā,– atšķīru vārdnīcu un izlasīju, ka: "kaligrafija – prasme rakstīt skaidriem un vienādiem burtiem; attiecīgo paņēmienu kopums".

Mana atmiņa nav mani vīlusi – lamāšanās!!!

Un šādi vārdi, kurus būtu nepieciešams tekstā aizstāt ar matemātisku izteiksmi: 22/7, ir iekļauti vārdnīcā!... Kaut gan ne jau visi ir spējīgi lamāties, iekļaujot savos izteikumos vārdus, kas atrodami vārdnīcās.

Tad nu runājot par šo te, nedaudz padomāju un sapratu, ka gudri lamāties prot cilvēki, kuri tā pat kā es kopš bērnības par labāko lasāmvielu uzskata vārdnīcas. Lūk, tie tad ir tie cilvēki, kuri man atļaujas pateikt, ka man ir kaligrafisks rokraksts...

Tādi prostāki cilvēki, kas ar vārdnīcu lasīšanu bērnībā nav izklaidējušies, to pašu pasaka čista latviski: "tevis rakstītais izskatās smuki, bet neko tur nevar salasīt...".

Tā kā, ja kādreiz latviešu valodas zinātāji un lietotāji saņemsies izveidot latviešu literārās valodas lamuvārdu vārdnīcu, tad es esmu gatavs uzrakstīt skaidrojumu vārdam kaligrāfija, kā arī iespējamos lietojuma variantus.

P. S. Vispār, kad es nedaudz atguvos, pēc tēmas uzzināšanas, – bija doma rakstīt par kaligrāfijas veidošanos, attīstību un pašreizējo lietojumu (piemēram, par to, ka islama pasaulē, kur dzīvas būtnes zīmēt nedrīkst, kaligrammas ir veids, kā tās attēlot), bet sapratu, ka es tam, ko google atrod, neticu, ja vien tas nav saistīts ar manu tiešo specialitāti, kur es pats varu atfiltrēt neizmantojamo informāciju, bet papīrformātā man šai valstī esošie raksti ir saistīti ar peņiem... Un tās nav tās publikācijas, kuras varētu izmantot, lai kaut ko paustu par, teiksim tā, – rakstzīmju mākslinieciskās izpausmes veidu ;o)

P. P. S. 

P. P. P. S. par ilustratīvo materiālu es izmantoju savu melnrakstu, proti, to ko cilvēki, kas turējuši rokās svešvārdu vārdnīcu, lamā par kaligrafisku rokrakstu...


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?