ventilatorz ([info]ventilatorz) rakstīja [info]ventilators kopienā,
@ 2013-08-08 06:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
A
SMScredit ir manas vienīgās nopietnās attiecības.

Slavas zenīts viņam bija jau aiz muguras, neskatoties, ka tikko bija sasniegts trešais gadu desmits. Savās ilūzījās viņš vēl kavējās pagātnē, kad skatuve un mūzika bija viņa dzīvesveids. Viņš kavējās laikā, kad sirdī bija iekritusi jaunuve, viņa lielā mūža mīla. Viņš vairāk kā gadu bija gaidījis līdz tiks viņas biksītēs, taču jaunuve bija dieva gūstā un nedevās baudpilniem mirkļiem pirms kāzām. Sirds lūza, jo jaunuve nespēja pieņemt viņa liderīgo dzīvesveidu un nosolījās stāties attiecībās tikai ar godīgu cilvēku. Un viņš krita. Ar katru dienu zemāk un zemāk. Gāja nedēļas un gadi.
Seja bija knapi saskatāma, to klāja gadiem nekoptā bārda, vietām varēja manīt cigarešu pelnus un citas, nenosakāmas izcelsmes, druskas. Mati jau sen bija sapinušies ērkulī, neskatoties, ka māte caurām dienām pārmeta dīkdienību, jā, viņš savos trīsdesmit gados vēl dzīvoja pie vecākiem. Viņš jutās kā visnelaimīgākais cilvēks pasaulē, izņemot tos brīžus, kad viņš ļāvās zāles dūmam un alkoholam. Tad viņā pamodās vājš cerību stars, ka reiz viss būs labi.
Pēc neskaitāmiem mēģinājumiem nostāties uz pareizā ceļā, viņa cerības gruva. Vecāki jau sen bija pārstājuši aizdot viņam naudu. Viņš nopluka vēl vairāk, līdz lētam alkoholam un tikpat lētai uzvedībai.
Reiz gāju viņam garām, tur viņš sēdēja uz trotuāra malas, atvērta soma, plastmasas pudele ar nenosakāmu šķidrumu novērsa manu uzmanību no visa pārējā.
Sveiks, es noteicu.
Sveiks, saņēmu vāru atbildi.
Kā sokas?
Palīdzēsi man aiziet līdz mājām, man ir jāpagarina sms kredīta termiņš, laika vairs nav daudz, palīdzēsi?
Jā.
Es aizvedu viņu līdz mājai, durvis atvēra viņa māte un pēc pāris sarunu minūtēm vien noteica, ka vienīgās nopietnās attiecības viņam ir ar sms kredītu.
Nožēlojami.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?