ventilatorz ([info]ventilatorz) rakstīja [info]ventilators kopienā,
@ 2013-07-29 07:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
28
Bojeviki un treniņbikses

Mani sauc Harolds Sīmanis. Esmu profesionāls kino kritiķis. Jau no bērnības man paticis vērot kustības uz lielā ekrāna. Vienmēr esmu galvā apcilājis, kāpēc daža filma ir laba, cita - slikta.

Lieta tāda, ka uz doto brīdi strādaju pie projekta "veco Holivudas grāvēju atdzimšana Austrumeiropā", jo, redz, problēma ar vecajām filmām ir tā, ka jaunās, ar datorgrafikām bagātās, filmas aizēno šīs senās pērles, kas, manuprāt, ir jāceļ atkal gaismā. Iesaistītas Eiropas naudas, alga man laba, paldies, bet pats projekts jau arī nav joks, nedzīvojam jau Amerikā, kur resnajiem tizleņiem tik pietiek iebāzt sejā plakātu ar uzrakstu, kas jāskatās, un viss notiek. Mums, eiropiešiem, ir sava gaume. Un kā vienu no sava ceturkšņa uzdevumiem esmu izvirzījis veco asa sižeta filmu renovēšanu. Man liekas, ka tur pietrūkst pāris detaļu, kuras viegli inkorporēt ar nelielu budžetu, pāris aktieriem un datorgrafikām.

Uzmanību! Seko svarīga doma!

Vecajās asa sižeta filmās trūkst slāvu dvašas. Nevajag dvest nopūtas! Uzklausiet! Tas nav nemaz tik absurdi. Protams, redzot, kā galvenais varonis piedalās apšaudē Manhetenā, liekās: wow, super! Taču patiesība ir tāda, ka ar mūsu valsts algām līdz Manhetenai mums nekad netikt. Mūsos rodas viltus drošības sajūta. Mels Gibsons skrien ar diviem uzi automātiem rokās. Bet Tu zini, nekad tāda skata nebūs pie tava dzīvokļa poģīša. Savukārt, paskaties uz Vasju, kas ar savu Makarov pistol šauj uz nepazīstama autovadītāja lada automašīnu, un asinis burtiski vārās. Šis autentiskums! Spriedze ir neizturama! Un spriedze šajās filmās ir galvenais. Trešdien jāprezentē valdes sēdē sava ideja, torentu Office ir nokāries, .ppt netaisīšu, būs video. Video tomēr izsaka vairāk nekā diagramas. Lūdzu izvērtēt manu sniegumu. Noskatieties video rullīti un salīdziniet, kurš fragments jūs uzrunā vairāk. Mums kopīgi jāglābj kinomāksla! Paldies par uzmanību!

Video


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?