Gatis ([info]gg) rakstīja [info]velo kopienā,
@ 2009-04-22 12:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
FRĪKBAIKU DARBNĪCA ZOO9
No 1. - 4. maijam Andrejsalā, apvienības „Apokalipses jātnieki” garāžā, notiks trešā frīkbaiku darināšanas darbnīca.



„Apokalipses jātnieki”, kas darina oriģinālus divriteņus no vecu velosipēdu detaļām un metāla atgriezumiem, galvenokārt koncentrējas uz braucamrīka neparasto izskatu un radošās idejas unikalitāti. Radītie velosipēdi, no vienas puses, pārsteidz ar savu dīvaino izskatu – no tā arī apzīmējums frīkbaiki (angļu freak – dīvains, savāds; latviskais variants varētu būt, piemēram, ērmriteņi), aicinot drosmīgi izcelties ikdienišķi pierasto pārvietošanās līdzekļu klāstā, no otras puses – tie popularizē zaļo dzīvesveidu un riteņbraucēju kultūru iepretim autotransportam. Nav mazsvarīgi paturēt prātā arī to, ka velosipēds ir harmonija, nevis ierocis, tādēļ frīkbaiku braucēji nemēģina izcīnīt savu vietu satiksmē ar vardarbīgiem paņēmieniem, bet gan cenšas rast risinājumus esošajā situācijā. Vienlaikus frīkbaiku darināšanas darbnīcas rosina to dalībniekus radīt un iedzīvināt savas radošās idejas, propagandējot oriģinalitāti, eksperimentu un māksliniecisku pieeju kā opozīciju masu produkcijai, kuras iegūšana neprasa patstāvīgu domāšanu un darbu. Lai gan jaunie frīkbaiki tiek izgatavoti uz vecu velosipēdu bāzes, tomēr frīkbaiku darinātāju apvienības „Apokalipses jātnieki“ mērķis nav veco velosipēdu restaurācija, bet gan – pārsteigums, radot konceptuāli jaunu objektu, kurā savienots šķietami nesavienojamais.

Šie nosacījumi ievēroti arī gaidāmajā frīkbaiku darbnīcā, kuras tēma ir ZOO9: aicinājums topošo frīkbaiku māksliniecisko koncepciju un tās realizāciju atvedināt pie pirmatnējā, dabiskā, tiecoties meklēt dzīvnieciskā un cilvēciskā kopējo sākotni un saskares punktus. Potenciālie darbnīcas dalībnieki ir aicināti iesniegt savas frīkbaiku skices Ārzemju mākslas muzeja kasē (muzejs atrodas Rīgā, Pils laukumā 3) vai iesūtīt tās e-pastā: freakbike.lv@gmail.com līdz otrdienai, 28.aprīlim. Kopā ar skicēm jānorāda sava kontaktinformācija (vārds un uzvārds, vecums, tālruņa nr., e-pasta adrese), kā arī jāpārdomā, vai  pašam ir pieejamie izejmateriāli topošajam velosipēdam. Interesantāko ideju autori tiks uzaicināti piedalīties frīkbaiku darbnīcā. Būtiski atzīmēt, ka tiks vērtēts nevis skiču mākslinieciskais izpildījums, bet ieceres oriģinalitāte un konceptuālais satvars!

Ja kādam šķūnīti ir nevagadzīgas velosipēdu daļas un citi materiāli, ko varētu izmantot frīkbaiku darināšanai, būsim ļoti pateicīgi, ja tās uzdāvinasiet mums, atvedod uz apvienības „Apokalipses jātnieki” garāžu Andrejsalā!

Frīkbaiku radošā darbnīca notiks no 1. līdz 3. maijam. Savukārt 4.maijā pl.14.00 Andrejsalā aizsāksies frīkbaiku parāde, kas tālāk dosies izbraucienā pa Rīgas ielām. Parādē piedalīsies gan jaunie, gan agrāk gatavotie frīkbaiki, un pēc izbrauciena sekos svinīgs darbnīcas noslēgums Andrejsalā. Uz parādi aicināti visi velodraugi, protams – ar saviem braucamajiem. Pēc parādes jaunie frīkbaiki papildinās Ārzemju mākslas muzejā apskatāmo velosipēdu izstādi „Sapņi uz riteņiem”. Izstāde būs atvērta līdz 7.maijam.


info: http://freakbike.lv/



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]presiite
2009-04-24 01:51 (saite)
a tai plakātā tas škeletons gluži kā no tā boras diska :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gg
2009-04-24 09:48 (saite)
toč :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?