žirīšanas maratōnam gatavojoties |
[Dec. 21st, 2008|04:50 pm] |
vajag buljōna pīrādziņu recepti. ar mīklu viss ir skaidrs, bet vajag tieši recepti gaļas pagatavošanai.
un vēl vajag glazūras recepti. tādas, ko liek uz piparkūkām.
gaidu, paldies:) |
|
|
Comments: |
| From: | tante |
Date: | December 21st, 2008 - 05:05 pm |
---|
| | | (Link) |
|
tak kādu gribi to gaļu, tādu taisi - 1. vārīta un samalta gaļa ar apceptiem sīpoliem (vai lokiem) un vārītu kapātu olu.. 2. žāvēc gaļīts ar sīpoliem, sāli un pieperiem (kā speķa pīrāgiem).. 3. vieta pašas fantāzijām - iespējas neierobežotas.:))
pirmais izklausās vistuvāk tam, ko maklēju, paldies:) tas otrais punkts rādās pēc visparastākā speķa pīrāga, ko mēs jau mākam;)
glazūru taisa tā: saputo vienu olas baltumu un liek klāt pūdercukuru tik daudz lai grūti maisās. Jo vairāk cukura, jo ātrāk sacietē glazūra. (olu pirms tam nomazgā ar ziepēm, jo glazūru liek virsū pēc cepšanas :)
O_o nopietni? a pirms cepšanas nedrīkst? vai pāris minūtes pirms vilkšanā ārā no krāsns? salmonelōzi nekārojās.
ja cept tad izkūst vai paliek brūna un īsti nekādas jēgas nav. Nu, ja grib piparkūkas ar tādu balto glazūru, tad tās sastāvā ir jēlas olas.
nez, izdzīvojušo skaits peč šī pasākuma mani mierina. tiks mēģināts, paldies;)
From: | hessin |
Date: | December 22nd, 2008 - 12:00 am |
---|
| | | (Link) |
|
nu mēs šodien pirmo reizi likām glazūru, zinot tikai, no kā tā sastāv, un nezinot to, ka tai ir jāsakalst, nevis jāizcepās. Nekas ļauns nenotika. Piparkūkas izskatās pašdarbnieciskas un glazūra nav izpletusies pa virsu piparkūku. Vienai plātei - glazūra ir viegli brūna, otrai - normāli balta. Bet nu nav mums vajadzīgs nekāds lielveikalu skatloga glamūrs, tik saldumiņš pie kūkas, tā kā ir ok.
From: | (Anonymous) |
Date: | December 21st, 2008 - 10:54 pm |
---|
| | | (Link) |
|
a vot ar glazuuru ir taa- nekaadas olas nevajag. pagaashgad taisiiju ar citronu sulu. viss ljoti smuki tureejaas kopaa un tur vareeja taadas shpices uztaisiit, ka taisni vai prieks! bet masai tieshaam jaabuut biezai. | |