zimbabve ([info]zimbabve) rakstīja [info]pretpret kopienā,
@ 2010-01-14 22:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Latvijas bankas izdotā monēta atzīta par labāko pasaulē
Latvijas bankas izdotā monēta atzīta par labāko pasaulē. Turklāt, nevis vienā, bet - divās kategorijās. Zīmīgi arī, ka starptautiski apbalvotā divdesmit latu zelta monēta sākotnēji radīta teju pirms simt gadiem tikko jaundibinātajai Latvijas brīvvalstij.

Piena krūze, maize, skābputras kubls, tautumeita.. – tieši ar šo dziļi tradicionāli latvisko simboliku Latvijas Bankai kārtējo reizi izdevies pārsteigt pasaules numismātus. Tikko kā Latvijas zelta divdesmit latu monēta pasaules prestižākajā konkursā „Coin of the Year” izcīnījusi veselas divas balvas – kā „Gada monēta” un „Gada zelta monēta.”Monētas pamatā ir tēlnieka Teodora Zaļkalna pagājušā gadsimta divdesmit otrajā gada izstrādātais dizains. Novatoriskā ģipša sagatave savulaik tā arī palikusi guļam plauktā, un Zaļkalna zvaigžņu stunda pienākusi tikai tagad – pēc astoņdesmit astoņiem gadiem.

Monēta ar divdesmit latu nominālvērtību gatavota no tīra zelta, un mazumtirdzniecībā tā iegādājama par 234 latiem. Balvu pasniegšanas ceremonija notiks janvāra beigās Berlīnē.

http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/300166-latvijas_bankas_izdota_moneta_atzita_par_labako_pasaule


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]celies
2010-01-29 19:02 (saite)
Par šo tiešām lepojos un jau no laika gala esmu lepojies. Mūslaiku (ar Ulmaņlaika neesmu iepazinies) nauda, manuprāt, ir skaistākā pasaulē. Tāpat arī visas jubilejas monētas ir visaugstākajā mākslinieciskajā līmenī.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?