sviesta cibas neoficiālais viedoklis ([info]scibologs) rakstīja [info]politbirojs kopienā,
@ 2004-12-23 18:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Investīciju piesaistei Baltijas valstu galvaspilsētām veidos interneta portālu
Rīga, 23.dec., LETA. Investīciju piesaistei Baltijas valstu galvaspilsētām plānots veidot interneta portālu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dana Hasana.

Patlaban nepieciešams apzināt ar investīciju jautājumiem saistītās personas un uzņēmumus, kuri būtu ieinteresēti saņemt un sniegt informāciju investīciju portāla veidošanai, norādīja Hasana.

Portāls tiks izstrādāts, īstenojot Eiropas Savienības (ES) finansētās programmas INTERREG IIIB projektu "Baltijas metropoļu kopprojekts koordinētas investīciju vadības pieejas izstrādei un pielietošanai Baltijas jūras reģionā" ("BaltMet Invest").

2005.gada janvārī un februārī Tallinā un Rīgā paredzēts organizēt projektā iesaistīto partneru sanāksmes, kurās plānots izvērtēt projekta gaitu, apkopot izpētes rezultātus par ekonomisko vidi katrā no Baltijas metropolēm un veikt priekšdarbus kopīga investīciju portāla un projekta mājas lapas izveidei.

Sanāksmē tiks aicināti piedalīties arī pārstāvji no dažādām ar investīcijām saistītām institūcijām, kas varētu būt gan esošie, gan arī potenciālie investori, informēja Hasana.

Kā ziņots, Viļņas, Rīgas un Tallinas pašvaldību speciālisti, īstenojot projektu "BaltMet Invest", plāno izstrādāt stratēģiju finanšu investīciju piesaistīšanai Baltijas valstu galvaspilsētām.

"BaltMet Invest" projekts turpināsies līdz 2006.gadam, tā kopējais budžets sasniegs 2,3 miljonus litu (458 000 latu), no kuriem 75% nodrošinās ES fonda INTERREG IIIB līdzekļi.

Projektu vada Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Starptautisko projektu nodaļa. Kopā darbojas četri partneri - Rīgas dome kā vadošais partneris, kā arī Tallinas dome, Viļņas pašvaldība un Baltijas starptautiskais ekonomikas politikas studiju centrs (BICEPS).

Projekta mērķis ir veicināt ilglaicīgu Baltijas metropoļu attīstību, izmantojot katrai no tām raksturīgo potenciālu, un veidot koordinētu investīciju plānošanas un vadības sistēmu starp trim Baltijas galvaspilsētām.

Projekta mērķauditorija ir dažādas juridiskas un fiziskas personas, kas ir saistītas ar investīciju jautājumiem - politiķi, koordinējošās institūcijas, pašreizējie un potenciālie investori u.c.

[info]politbirojs gan gribētu redzēt, cik miljardu investīcijas tiks piesaistītas ar šo pumiljona latu vērto interneta lapiņu. pareizāk sakot- negribētu redzēt, jo labāk gribētu šo naudiņu atdot kādam, kuram tā patiešām nepieciešama.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?