Jetijs ([info]tarantulz) rakstīja [info]politbirojs kopienā,
@ 2003-11-07 11:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Rīga, 7.nov., LETA. Rīgā nav paredzēts aizliegt skūpstīties un apskauties, kā to iecerēts darīt Maskavā, noskaidroja aģentūra LETA.

Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Vilks pastāstīja, ka pašlaik tiek diskutēts par pašvaldības policijas ierosinājumu sodīt cilvēkus par dažādu nepiedienīgu žestu lietošanu. Arī šis jautājums, pēc Vilka domām, ir ļoti strīdīgs un kāda soda noteikšana par to varētu būt problemātiska.

Kārtības jautājumu komitejas priekšnieks domā, ka skūpstīšanās aizliegums Rīgā nevarētu tikt ieviests. Latvija ir eiropeiskāka, un sabiedrība tolerantāk izturas pret cilvēku vēlmi paust savas jūtas.

Arī Administratīvās komisijas priekšsēdētāja vietniece, atbildīgā sekretāre Mirdza Vītola teica, ka skūpstīšanās aizlieguma ieviešana ir pilnīgi izslēgta. Viņa uzskata, ka, piemēram, iedot buču sabiedriskā vietā, atvadoties no tuva cilvēka, nav sodāma rīcība.

Jau ziņots, ka pēc Jaunā gada Maskavas metropolitēns kļūs par stingras morāles zonu, jo pilsētas mērija izstrādā noteikumus, kas aizliegs virkni "amorālu" darbību. Krievijas galvaspilsētas laikraksts "Stoļičnaja" informē, ka Maskavas administrācija plāno aizliegt skūpstīties sabiedriskās vietās, turklāt skūpstīt nevarēs ne tikai savu draudzeni vai draugu, bet arī sievu vai vīru. Aizliegto jūtu izpausmju nepieļaušanu uzraudzīs milicija. Par skūpstīšanos un apskaušanos citu acu priekšā Maskavā var draudēt soda nauda, bet īpaši ļaundabīgiem mīlētājiem var būt pat īslaicīgs cietumsods.

Mārtiņš Kalaus LETA
Copyright © LETA


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]skuka
2003-11-07 11:57 (saite)
Steidzīgi mkelēju kādu, ar ko skūpstīties uz ielas! Grēks neizmantot tādu iespēju.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?