pajautaa

Sabiedriskās organizācijas, biedrības, nodibinājumi

« previous entry | next entry »
Nov. 20., 2015 | 01:26 pm
posted by: sw in pajautaa

Varbūt kāds ir šito studējis un varētu man paskaidrot?

Cik rokos internetos par NVO Latvijā, atkal un atkal atrodu, ka "Latvijā ir divi sabiedrisko (nevalstisko) organizāciju veidi - biedrības un nodibinājumi". Savukārt, piemēram, Lursoft, nodala "sabiedriskās organizācijas", "biedrības" un "nodibinājumus". Kā īsti ir, sabiedriskās organizācijas ietver sevī biedrības un nodibinājumus vai tomēr tas ir pavisam kaut kas cits? Ir arī divi dažādi likumi, viens par sabiedriskajām organizācijām un otrs par biedrībām un nodbinājumiem, turklāt nevienā no abiem nav atsauces uz otrā likumā minētajām struktūrām.

Tātad sabiedriskās organizācijas = biedrības un nodbinājumi, vai tomēr ir atsevišķi sab. org., biedrības, nodibinājumi? "Man šķiet" atbilde šoreiz te nederēs, drīzāk ceru, ka varbūt kādam augstskolā vai darbā šis ir normāli skaidrots.

Upd. Atradu: http://www.ur.gov.lv/biedribas.html (pašā apakšā). Tiešām ir tā, ka "sabiedriskās organizācijas" ir pagātnes fenomens un tagad dzīvo tīri termina līmenī, mūsdienās viņas visas ir pārreģistrētas vai nu kā biedrības, vai nodibinājumi.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

hilda

from: [info]hilda
date: Nov. 20., 2015 - 02:12 pm
#

Lūdzu! :)

Atbildēt | Iepriekšējais