« previous entry | next entry »
Nov. 11., 2015 | 01:11 pm
posted by: lenorad in pajautaa

Sveiki, cibiņi!
Vai kādam ir informācija, vai drīkst sūtīt rotaslietas, sudraba gredzenu, pa pastu vai ar kurjeriem? Lasu noteikumu un nesaprotu, kaut kas minēts, ka nedrīkst, kaut kas par to, ka nedrīkst ja pārsniedz pārsimts tūkstošu naudisko vērtību, kaut kas par to, ka nedrīkst, ja nevar norādīt īpašnieku. Gala punkts būtu UK. Latvijas pastam kaut kā nevisai uzticos. Pati neesmu šo triku veikusi, bet zinu, ka cilvēki tā mēdz darīt.
Ļoti novērtētu ieteikumus, kā to labāk darīt - uz paciņas norādīt vai nenorādīt, kas tur ir iekšā? Apdrošināt, protams, kopējās izmaksas mani neuztrauc.
Iepriekšējs paldies par visiem ieteikumiem! :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

from: [info]zale
date: Nov. 11., 2015 - 01:34 pm
#

Pēc noteikumiem var sūtīt, ja apdrošināts. Bet sūtīt sudrabu pa pastu, kuru jebkurā rentgenā lieliski redz un vēl uz pakas uzrakstīts, ka dārglietas...tas noteikti pasta šķirotājiem, lidostu krāvējiem ir saldais ēdiens. Teorētiski jau nekas materiālā ziņā nenotiks, jo šādā gadījumā var bez problēmām saņemt apdrošināšanu, bet tas aizņems vismaz pāris nedēļu un daudz laika ar papīriem - es vienu reizi esmu gājis procedūrai cauri, jo tur jāpilda pieteikumi, jāsazinās ar nosūtītājvalsts pastu utt.

Es tikai normālam kurjerpastam uzticētos. UPS vai DPD. Labāk samaksāt vairāk un atkrīt problēmas.

Uz UK var nosūtīt arī ar latviešu kravas busiņiem, tur izmaksas nelielas, viņi ņem arī mazas paciņas. Man ar šādiem tikai laba pieredze bijusi.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]lenorad
date: Nov. 11., 2015 - 02:22 pm
#

Aha aha, paldies. Skatos šobrīd DPD, līdz vērtībai, kas nepārsniedz 530 eiro, atļauts sūtīt. Mazliet gan atkritu uz dibuā par sūtījuma cenu - 50 eiro. Vai arī es kaut ko joprojām masīvi nesaprotu?
Iepriekš skatījos DHL, tur teikts, ka aizliegts, bez sīkākiem paskaidrojumiem. Droši vien būs jāzvana uz visiem kantoriem un jāsaprot, kā šī procedūra strādā.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]core
date: Nov. 11., 2015 - 01:59 pm
#

sūtījusi nē, bet saņēmusi no UK apzeltītas un sudraba rotas itin bieži, vispār nekādu aizķeršanos.

Atbildēt


Max

from: [info]m_x
date: Nov. 11., 2015 - 08:33 pm
#

zinu, ka uz Latviju nedrīkst sūtīt sudrabu. no UK it kā ir kk vērtslietu sūtījumu opciju, bet kā no Latvijas ir nezinu - pati gan neriskētu.

Atbildēt


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Nov. 12., 2015 - 10:28 am
#

Uz UK var aizsūtīt ar Omniva pa 25 eur. un neviens neprasa kas paciņā.

Paskatījos pie mājražotājiem-tur pilns ar sudraba gredzenu tirgotājiem un visi sūta pa pasauli. Līdz ar ko nevaru iedomāties, kā tas varbūt aizliegts.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]lenorad
date: Nov. 12., 2015 - 12:28 pm
#

O, super, apskatīšos. Paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais