« previous entry | next entry »
Jun. 12., 2015 | 04:12 pm
posted by: amatieris in pajautaa

Labs rīts,

ir vēlme doties pārgājienā gar jūru uz vairākām dienām.
Ir vēlme no rīta baudīt kafiju.

Lielais jautājums - vai ir cerības tikt pie dzerama brūvējuma, no kura nepiemetīsies caureja, ja:
espresso kanniņā tiks izmantots Baltijas jūras ūdens?

Runa ir par šādu izstrādājumu: http://www.electricshopping.com/product_images/u/328/es090200_5__10776.jpg
It kā jau tur notiek destilācijas process un ūdens spiežas cauri labi sablīvētai kafijai (sanāk ka kafija darbojas līdzīgi filtram).
Baigais lauziens stiept līdzi n litrus ūdens tikai rīta kafijai - jo, kā likums, negribēsies jau tikai man vienam.

Es saprotu, ka miera ielā illija mašīnā barpapistas izpildījumā ir vienīgā dzeramā kafija - nav nepieciešams to atkārtot. Bet ja nu reiz gribas to baudīt tik tālu, ka neviens ar uz fiksīša bomīša vai sieviešnieka ziedu groziņā to nevar atvest... Ko tad?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {26}

kjiimikjis

from: [info]kjiimikjis
date: Jun. 12., 2015 - 08:48 pm
#

Destilācija (jo sevišķi ja tā tiek organizēta tādā iekārtā, kas nav specifiski ūdens attīrīšanai paredzēta) nav ideāla metode - no sāls, protams, atbrīvos, bet jebkāda kaut cik gaistoša organika spēj lidot līdzi ūdens tvaikam, un Baltijas jūras ūdenī tādām vielām vajadzetu būt pa pilnam, sākot ar aļģu sadalīšanās produktiem, un beidzot ar lašu pirdieniem. Sāls šajā ūdenī pat būtu tā kā mazākā problēma. Tā paša iemesla dēļ arī testēšana ar sālsūdeni nebūs gana labs reālās situācijas modelis.
Filtrācija caur kafijas slāni neko lāgā nedos no tīrības viedokļa, un lai gan pašai ūdens vārīšanai vajadzetu piebeigt veselībai nedraudzīgākos mikroorganismus (t.i., caureju diez vai noķersiet), es tā lēšu, ka garša varētu būt tāla no ideālas. Pievienojos ieteikumam atrast kādu strautiņu vai ko tamlīdzīgu.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]amatieris
date: Jun. 13., 2015 - 12:35 am
#

Paldies! Apstiprināji manas domas gana pārliecinošā veidā.

Atbildēt | Iepriekšējais