velo zinātājiem

« previous entry | next entry »
Apr. 6., 2015 | 08:47 pm
posted by: pa_saulei in pajautaa

Sveiki!
Ja riepas/kameras izmēri ir 26 x 1 3/8, kā lai zin, kādu aploces lentu pirkt? pieņemot, ka vajag arī 26 collas, kurš izmērs: 18, 20, 22 mm? (http://www.gandrs.lv/viss-riepam-un-kameram/aploces-lente-26/)

Paldies!
Tags: ,

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

ю

from: [info]ttp
date: Apr. 6., 2015 - 09:29 pm
#

labs jautājums, man jau šķiet ka derēt var visas, jo galvenais jau ir spieķu uzgaļu un caurumu pārklāšana, bet izmēri cik resna ir aploce un +/- zināsi kādu lentu ņemt.

Atbildēt


from: [info]eermaniitis
date: Apr. 6., 2015 - 11:39 pm
#

jāskatās ir aploce nevis riepa.kamera

lentai jāsēž aplocē iekšā un nav jāļurinās ;) tas arī viss

Atbildēt


lielais

from: [info]laielais
date: Apr. 7., 2015 - 02:21 pm
#

Tik neredzamu un vienkāršu detaļu var izgrizt arī no vecas kameras.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Apr. 7., 2015 - 03:53 pm
#

tev ir daudz vecu kameru, kas atbilstu vajadzīgajam izmēram? tu esi mēģinājis izgriezt no kameras kaut ko daudz maz taisnu? ;) pie kam neradot iegriezumus, kas semkējas tālākā plīšanā ;)

komentārs atgādina "nejaušu ideju ģeneratoru"

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]diskurss
date: Apr. 10., 2015 - 02:18 am
#

komentārs, khm, atgādina, khm, kompetenta komentētāja komentāru.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Apr. 10., 2015 - 11:37 am
#

mhm - cik vienam riteņbraucējam varētu būt liekas kameras? vai šīs kameras nav viena "kalibra"? vai zini, ka normāli kamera ir daudz reiz lielāka diametrā par aplodu? vai zini, ka lenta normāli ir cieši pieguļoša aplodai? vai vari iedomāties, ka normālam riteņbraucējam nav citu kameru kā tikai tās ar kurām viņš brauc ikdienā? vai meklēt cita diametra kameru nav laika un naudas ietilpīgāks process pie kam vēl griešana kā nopirkt jau atrastu no bodes? vai vari iedomāties, ka aizgriezta gumija plīst pa griezuma līniju, ja viņu nostiepj? - tāpēc something about nothing - der ieslēgt lōģiku pirms spiest komenta pogu

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]diskurss
date: Apr. 10., 2015 - 12:45 pm
#

>kamera ir daudz reiz lielāka diametrā par aplodu

mai bēd, jūsu visgaišība, mana necilā persona nudien ir kļūdījusies savos pieņēmumos par nepiepūstas kameras un atbilstoša izmēra aploces dimensiju attiecībām. tukša 26" kamera uz 26" aploces patiesi guļ brīvi - nupat pārliecinājos. kas nozīmē, ka, izgriežot sloksni gan no 28", gan no 26" kameras, lai to izmantotu par aploces lentu priekš 26 x 1 3/8 aploces, tā jebkurā gadījumā būs jāsaīsina.
aplodas gan ir logiem un durvīm. velosipēdiem ir aploces.

>vai zini, ka lenta normāli ir cieši pieguļoša aplodai?



>vai vari iedomāties, ka normālam riteņbraucējam nav citu kameru kā tikai tās ar kurām
viņš brauc ikdienā?

arguments invalīds. riteņbraucējs nav ziņojis, 1) cik viņš ir normāls, 2) vai šis viņam ir vienīgais velosipēds, 3) ar kāda ratu diametra velosipēdu viņš brauc ikdienā, 3)un es neteicu, ka viņam jāizmanto kamera, kas viņam jau ir

>vai meklēt cita diametra kameru nav laika un naudas ietilpīgāks process pie kam vēl griešana kā nopirkt jau atrastu no bodes?

meklēt tāda diametra kameru, kādu var jaunu nopirkt bodē vai lietotu cauru dabūt par velti (zinu, ka tu jautāsi, kur; atbildu - velodarbnīcā/veikalā), lai no tās izgrieztu sloksni, ko izmantot par aploces lentu uz aploces, kuras izmēram paredzētas aploces lentas nav nopērkamas nekur - nē.
izgriezt no kameras sloksni, saīsināt un uzlikt uz aploces, vai uztīt skoču, prasa mazāk vai apmēram tikpat laika, nekā uzrakstīt manu vai tavu komentāru.
ja vari nosaukt bodi rīgā, kurā var nopirkt 26 x 1 3/8 kameras lentu - forši, bet man liekas, ka tādas bodes nav.

>vai vari iedomāties, ka aizgriezta gumija plīst pa griezuma līniju, ja viņu nostiepj?

jā, vispār gumija tā mēdz darīt, bet - cik nostiepj.
ja no kameras sloksni, kas tiek izmantot kā aploces lenta, nostiepj tik, cik sanāk nostiept rūpnieciski izgatavotās "mīkstās" (gumijas) aploču lentas, nekas dēļ kaut kāda sīka šķība iegriezuma sānos neplīsīs, plīst kaut kas var pie daudz lielākas slodzes, t.i. tad, ja mēs šo gumijas gabalu mēģinātu izstiept, teiksim, divreiz garāku par savu miera garumu. tiesa, man nav laboratorijas mērījumu vai aprēķinu, ar ko es tev to varētu pamatot (bet tev arī nav).
turklāt, ja nogriež taisni (ko ir iespējams izdarīt), nekādu iegriezumu vienkārši nav.

vesels ēdis, troļļa kungs.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Apr. 10., 2015 - 12:56 pm
#

vēlreiz vēlējums - pieejam komentiem kritiski, nevis ļaujam viņiem lekt automātiski

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]diskurss
date: Apr. 10., 2015 - 01:40 pm
#

lai nu kurš būtu to teicis. paldies par vērtīgo ieteikumu, novēlu tev to pašu!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]diskurss
date: Apr. 10., 2015 - 02:28 am
#

visi iepriekšējie komentāri, izņemot l, ir garām.

ar izmērīšanu un skatīšanos ir tā, ka 26 x 1 3/8 (BSD 590mm) ir "nestandarta" izmērs, kāds sastopams starp lietotajiem velosipēdiem no [valsts], tas NAV "normālais" 26" (BSD 559mm) http://sheldonbrown.com/tire-sizing.html , riepas un aploces šiem izmēriem nav savstarpēji savietojamas, un arī kruto, cieto 26" aploces lentu kā tavā linkā uz 26 x 1 3/8 aploces neuzdabūsi. ja aploce nav dubultsienu (nevaru iedomāties 26 3/8 dubultsienu aploci), var likt 26" mīksto, gumijas aploces lentu, kādas ir redzētas uz 26" viensienu aploču ratiem, izgatavotas no tādas pašas gumijas kā kameras, bet nevaru iedomāties kur tāds mazvērtīgs štrunts varētu būt nopērkams. alternatīvi var no vecas (vai jaunas) 26" kameras izgriezt sloksnīti (vai 28" un saīsināt) vai uztīt kādu līmlenti, skoču vai leikoplastu, kas nu ir pie rokas, vai, ja pašam neniez rokas uz kādu no šiem risinājumiem, aiznest ratu uz kādu velodarbnīcu un realizēt risinājumu tur.

Atbildēt


from: [info]diskurss
date: Apr. 10., 2015 - 12:46 pm
#

vēl var gadīties, ka var uzstīvēt arī kādu jaunmodīgā 27.5" izmēra, kam sēžas diametrs ir 584mm, "cieto" lentu http://www.gandrs.lv/viss-riepam-un-kameram/aploces-lente-275/ . neapgalvoju, ka var, bet - varbūt iespējams.

Atbildēt