Skaļruņu remonts

« previous entry | next entry »
Mar. 7., 2015 | 07:43 pm
posted by: anna in pajautaa

Neskan viens no Logitech x-230 2.1. skaļruņiem un šķiet, ka vaina varētu būt bojātā vadā (lai gan vizuāli nekādu defektu neredz). Vai ir jēga (atmaksāsies) vest kaut kur remontēt? Kur (Rīgā, vēlams centrā vai labajā krastā) to varētu izdarīt)?
Vai arī saprātīgāk būtu iegādāties uzreiz ko jaunu? Varbūt varat ieteikt konkrētus "budžeta klases" skaļruņus pieslēgšanai pie datora skatoties kādu filmu vai klausoties mūziku, lai skan nedaudz labāk kā portatīvā datora iebūvētie skaļruņi, bet bez ambīcijām uz īpaši labu skaņas kvalitāti.
Paldies.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

from: [info]baltie_zushi
date: Mar. 7., 2015 - 09:43 pm
#

Ja var nopirkt ko līdzvērtīgu par divdesmitnieku, tad jēga remontēt droši vien ka nav. No otras puses diezgan muļķīgi izmest citādi funkcionējošu dzelzi dēļ triviāla vada defekta.

Atbildēt


from: [info]pikselis
date: Mar. 7., 2015 - 09:50 pm
#

Logitech Z323

Atbildēt


from: [info]and
date: Mar. 7., 2015 - 10:10 pm
#

var būt 2 veidu defekti - aplūzis vads pie tā gala, kas nāk no kompja, tad biki sarežģītāk (bet tad ir sākotnēji simptomi - skaņa te ir, te nav, palokot vadu un pašā neskaņošajā skaļrunī pie max skaļuma ir tomer kaut kāda šņākoņa).

Otrs defekts patiešām ir triviāls vada bojājums uz pašu skļruni, bet te nu arī internetā nediagnosticēsi - ja pati nevari, uzprasi jebkuram, kas ar tehniku nav pilnīgi uz jūs, lai to vadu paskata (parasti vadi jau tāpat nebojājas, jābūt iemeslam), sliktākajā gadījienā to skaļruni un pastiprinātāju paskrūvē vaļā un apskatās, vai tur nav aprauti... ja var atklāt vietu, kur varētu būt pušu, lai pārgriež ar nazi visu un savieno no jauna. vai arī - saīsini to vadu, ja liekas, ka pušums varētu būt kaut kur pa vidu, bet nav skaidrs, kur...

Šie nav tie sliktākie sklruņi, labāk salabot, nevis pirkt jaunus. bet, ja vēlies iegādāt tādus pašus, man vieni kastē stāv neizmantoti, varbūt varu samainīt pret nestradājošajiem, ja pati savus nesataisīsi.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]and
date: Mar. 7., 2015 - 10:20 pm
#

īsāk sakot, izskatās, ka vaina ir labojama 10 minūtēs un neprasa kādas īpašas elektronikas iemaņas

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]anna
date: Mar. 8., 2015 - 12:57 am
#

šis - tad ir sākotnēji simptomi - skaņa te ir, te nav, palokot vadu un pašā neskaņošajā skaļrunī pie max skaļuma ir tomer kaut kāda šņākoņa

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]and
date: Mar. 8., 2015 - 10:32 am
#

nu re, skaids, ka vaina vadā no kompja uz galveno tumbu. Parasti tie vadi tik prasti nelūzt. 1) Ticamāk, ka kompī tā austiņu ligzda izčakarēta (paņem, piespraud tumbas pie telefona un paskati, kas tad notiek un pamēģini no kompja ar austiņām paklausīties), sapratīsi - vainīgas tumbas vai tomēr kompis. ceru, ka mana prognoze nav pareiza. Ja ir pareiza - lētākais ir nopirkt ārējo skaņas karti, ko sprauž pie usb un tad no tās kartes uz tumbām skaņu laist

2) Ja pirmais nepiepildās, tad ātrais risinājums ir atrast stāvokli, kad tomēr skan abas tumbas un salocīt to vadu tā, lai skaņa nepazūt un šo stāvokli nostiprināt ar skoču. pareizais ruisinājums ir vai no nomainīt štekeri, vai vadu, vai bojāto vada gabalu. Arī nav nekas sarežgīts, ja bojājums vadam pa vidu, jāizgriež ārā kādi 10-15 cm bojātā un jāsavieno vadiņi (pēc krāsām), ja citur, tad gan jau kāds cibas lodētājs vai cilvēks ar izolācijas lenti palīdzēs.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]anna
date: Mar. 8., 2015 - 03:18 pm
#

paldies! tas ir 2. variants; kādu laiku, kad bija iespēja turēt pievienotu un nekustinātu, tā arī skanēja un bija labi, bet tagad vairs arī tā neizdodas skaņu atjaunot.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kjiimikjis

from: [info]kjiimikjis
date: Mar. 9., 2015 - 11:50 pm
#

Varu uzmest aci tam vadam, lodāmurs man arī ir - ja vien nav pie paša štekera, vajadzētu būt ļoti ātri salabojamai vainai. (ja pie štekera, - tas nav sarežģītāk, vienkārši ilgāk, ja jāmeklē jauns štekeris - neesmu drošs, vai man tāda manta šobrīd kaut kur krājumos ir) Nu, ja joprojām aktuāli.

Atbildēt | Iepriekšējais