pajautaa

« previous entry | next entry »
Feb. 24., 2015 | 02:34 pm
posted by: prtg in pajautaa

Kā nosaukt pārpratumu, kurā izrādījies, ka senlaicīgu tehnoloģiju radīts rezultāts, kurš līdz šim ticis uzskatīts par aplamu it kā šo seno tehnoloģiju nepilnību vai zemās precizitātes dēļ, tomēr izrādījies pareizs, jo tieši jaunākās tehnoloģijas vai metodoloģija ar kurām tiek salīdzinātas senās izrādījušās nepilnīgas, jo izrādījies, ka tās neņem vērā noteiktus faktorus, kas bija zināmi seno tehnoloģiju piemērošanas laikā, jo laika gaitā padzēsušās no kolektīvās atmiņas? Entropiskās devaluācijas kļūda?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {18}

Nebīsties nakts, jo tai ir jau rītausma seglos

from: [info]prtg
date: Feb. 24., 2015 - 10:21 pm
#

Piemērs jāizlūko kā hipotētisks, proti, tāds, kas paskaidro jautājumā ietverto jēgu. Pat ja drošticamu reālu piemēru nav, tad tas nepierāda, ka jautājumā ietvertā situācija būtu principiāli neiespējama.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


katodstars

from: [info]katodstars
date: Feb. 24., 2015 - 10:47 pm
#

Nē, OK, atvainojos, laikam tanī komentā esmu pārāk kritisks. Protams, ir iespēja, ka minētais piemērs - pat nav svarīgi kurš (es gan vairāk uz frekvencēm tēmēju), ir patiesība un lielākā daļa citu pētnieku tiešām kļūdās, vnk tīri manuprāt ir lieki izcelt vienu savādāko gadījumu pāri citiem pētījumiem. Bet tā kā Tu uzsver hipotētiskumu tad, jā, mans komentās pa lielam ir nevietā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nebīsties nakts, jo tai ir jau rītausma seglos

from: [info]prtg
date: Feb. 25., 2015 - 10:42 am
#

Ņemot vērā iesīkstējušu pieņēmumu inerci attiecībā uz tēmu, šī hipotēze arī priekš manis vēl aizvien ir pārbaudīšanas stadijā, par spīti tam, ka vācieši jau to ir pierādījuši un smalki aprakstījuši, izņemot tās pielietojamību reālās dzīves apstākļos.
Iespēja nokalibrēt traktu pilnīgi taisnu 20-20k diapazonā atfiltrējot telpas atstarojumus man ir tikai pēdējos divus gadus, bet tēmai veltāmais laiks ir bijis ierobežots.
Ģenerālie novērojumi ir tādi, ka taisna līkne 1-20k diapazonā nelielā telpā, kas nikni atstaro, t.i. nav akustiski apstrādāta, nerada dabisku skanējumu nevienam no ierakstiem, kas ir manā rīcībā.
Pirms dažām dienām pārbaudīju pats savu hipotēzi par to, ka uz minētās teorijas pamata pieskaņojoties korelācijai ar skandu virziendarbību ir izveidojama un pielietojama tāda EQ līkne, kas šo trūkumu novērš.

Atbildēt | Iepriekšējais