pašnodarbinātā nodokļi

« previous entry | next entry »
Okt. 15., 2014 | 12:41 pm
posted by: tiesibsargs in pajautaa

kāds, kurš arī ir pašnodarbinātais ar mikrouzņēmuma nodokli, varētu man paskaidrot...

es biju sapratis, ka tas 720 eiro ierobežojums attiecas uz mikrouzņēmumiem, nevis pašnodarbinātajiem? bet tagad, pildot deklarāciju, man EDS smuki rēķina 20% nodokli par visu, kas ir virs 720 eiro mēnesī. tā ir jābūt? kaut kā sviestaini, jo es taču esmu pašnodarbinātais, nevis uzņēmums. biju sapratis, ka ir ierobežojums uz apgrozījumu 100 000 gadā.

tad man tiešām jāmaksā 20% par visu, kas mēnesī ir virs 720 eiro?

interesanti, ka mikrouzņēmumu nodokļa likumā pašnodarbinātais vispār nav minēts.

varbūt man tajā deklarācijā cita juridiskā forma jāizvēlās? Es izvēlos trešo no šīm, tā man šķiet ir pareizā, bet nu hvz..

Individuālais komersants
Sabiedrība ar ierobežotu atbildību
Saimnieciskās darbības veicējs, kas reģistrēts VID
Individuālais uzņēmums, t.sk. zemnieku vai zvejnieku saimniecība

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {41}

from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 15., 2014 - 04:32 pm
#

EDS tiešām nekā dikti sarežģīta nav. un tas, ko es vēlos - ātri, efektīvi, godīgi nokārtot savas saistības ar valsti. šķita, ka pašnodarbinātais ar mikrouzņēmuma nodokli būs labs variants. bet, ja man vēl jāčakarējas ar kaut kādiem izdevumiem (= jāmeklē, kā apjāt valsti, uzrādot visādus čekus), tad kaut kā vairs tā nešķiet...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Pelēks krauklis

from: [info]far_away
date: Okt. 15., 2014 - 11:29 pm
#

es sāku ar konsultāciju pie grāmatveža un, zinot manus sagaidāmos ienākumus, viņa izrēķināja visizdevīgāko variantu, atceros, ka mirkouzņēmuma nodoklis nebija izdevīgs (un limits vienam darbiniekam ir 720eur, ja negribi maksāt lielo nodokli, kas mani neapmierināja, un es negribēju taisīt shēmas un ņemt talkā ģimenes locekļus), es beigās paliku pie paša parastākā pašnodarbinātā ar standarta nodokļiem. grāmatvedis man ir katru mēnesi, jo ik pa laikam ir izdevumi (plus es tieši tai laikā sapirku biroja mēbeles darbam no mājām un datoru), un ir vērts tos sīkumus atrēķināt. man vispār liekas, ka grāmatvedis vienmēr atmaksājas, ja ne naudas ziņā, tad nervu. :D

esošajā gadījumā jau neko daudz nevar labot (ja grib būt godīgs), nāksies vien maksāt tos nodokļus, bet ja ne nolīgt, tad uz konsultāciju pie grāmatveža aiziet gan iesaku, vismaz pastāstīs, kas izdevīgi un ko darīt turpmāk, kamēr VID ieteiks kādu variantu, kas beigās izrādīsies nelikumīgs (vismaz man tā bija, un konsultante bija svēti pārliecināta, ka viņai ir taisnība un tāds likums eksistē :D).

Atbildēt | Iepriekšējais