Ceļojuma apdrošināšana

« previous entry | next entry »
Aug. 25., 2014 | 04:00 pm
posted by: amatieris in pajautaa

Tātad. Briest neliels ceļojums uz Eiropas rietumu-dienvidu pusi.
Islandē tikmēr bries vulkanoss.
Aviobiļetes nopirktas pirms kāda mēneša jau, kad par vulkanossu nerunāja vēl neviens.
Tagad gribas kaut nedaudz apdrošināties pret biļetes pārvēršanos pelnos. Ergo, piemēram, līgumā ir šāda rinda:

Papildus šo noteikumu I nodaļas 9. pantā minētajam, apdrošināšanas aizsardzība neattiecas uz: gadījumiem, kad apdrošināšanas gadījuma iestāšanās bija paredzama pirms ceļojuma uzsākšanas;

Jautājums numur pirmais - vai tibiņiem, kas ar jurisprudenci draudzējas, šķiet, ka šis ir tas gadījums, kad var atteikties izmaksāt?
Jautājums numur otrais - varbūt kāds tibiņš ar šito šaizi saskārās vēl iepriekšējā Islandes vulkāna laikā? Kāda pieredze, atmaksāja kaut ko?
Jautājums numur trešais - kur vispār labāk drošināt ceļojumu?

pateicos!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

Anne

from: [info]puuce
date: Aug. 25., 2014 - 04:51 pm
#

Vulkāni ir force majore/nepārvarama vara.
Savukārt par to paredzamību, par to gan varētu strīdēties...īsti arī nesaprotu, kādēļ līguma punktā svarīgs ir "ceļojuma uzsākšanas brīdis" - svarīgiem vajadzētu būt biļetes pirkšanas brīdim un apdrošināšanas iegadāšanās brīdim. Piemēram, ja apdrošināšana paredz atmaksāt biļetes cenu, ja slimība liegs ceļot, tas, ka esi saslimis pirms ceļojuma uzsākšanas neko īsti neiespaido (tam jau arī apdrošināšanu pērk). Tad nu skaidrs, ka apdrošinātājam nebūtu jāmaksā, ja apdrošināšanu iegādājas dienā, kad pelni ir gaisā un nekas nekur nelido, bet ja biļete un apdrošināšana nopirkta pasen, tad būtu noteikti jāmaksā. Pa vidu - pelēka, pastrīdama teritorija (vai ar informāciju, ka KAUT kad varētu būt izvirdums, pietiek, lai biļetes īpašniekam būtu pienākums piesargāties? vai arī jabūt informācijai, ka tāds iespējams nākamajās divās nedēļās? utml). Varbūt jāuzraksta studentiem kāds kāzuss, lai pastrīdas:D
Manai otrajai pusei bija jālido Islandes vulkāna ķibeles laikā - British Airways atmaksāja biļetes cenu (bet viņiem vispār tāda nostāja).

Atbildēt