Atkopšanās pēc insulta

« previous entry | next entry »
Maijs. 28., 2014 | 06:04 pm
posted by: nightmare in pajautaa

Sveiki.

Lieta tāda : Smags insults vecomāti ir atstājis paralizētu (kreisā roka un kāja). Tikām arī informēti, ka nekad vairs nerunās. Lai arī viņa ir smagā stāvoklī, tiek rakstīta ārā no slimnīcas. Rehabilitācijai viņa nav piemērota. Šobrīd tiek izskatīta iespēja likt kādā atkopšanās iestādē vismaz uz mēnesi vai diviem, kamēr izdomās ko darīt tālāk.

Varbūt kādam ir pieredze ar tuviniekiem. Kādas iespējas šādā gadījumā ir? Lūdzu padalaties.

Edit: Vēlams vietas Rīgas apkaimē.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {34}

zivs

from: [info]zivs
date: Maijs. 29., 2014 - 04:38 pm
#

Vienkāršākais ar ko sākt - dabūt speciālo matraci, kas pats sevi piepūš/izpūš, kustinot gulošo.
Ja ir piķis - rehabilitāciju par maksu - ja neņem arī par naudu Vaivaros, Līgatnē, varbūt individuālie. Kā jau te tika minēts, rehabilitācijai vislielākie rezultāti ir agrīnā posmā.
Bet var arī būt tā, ka uzreiz slimnieks tai nav gatavs. Manai mammai arī pirmos mēnešus nekāda rehabilitācija nebija iespējama, - bija insults ļoti smagā formā.
Ja vienkārši atstāt uz laiku vecmāmiņu, kamēr saprot, ko darīt, - var 1.slimnīcā - ir insulta nodaļa. Bet nu tur ir konvejieris, uz nekādu atlabšanu necerot - vienkārši uz laiku noparkot.

Tad visādas ķēpas ar sociālajiem dienestiem, formalitātes, jo valsts (kāds brīnums :) ) ir paredzējusi ļoti daudz dažādu iespēju un atlaižu un "viss par velti" variantus. Vjag tik skriet, noskaidrot, nokārtot. Es šitam esmu veltījis n-tās nedēļas, bet tā pa plauktiņiem salikt vairs neatceros.

p.s. matracis man ir, bet nav īpašumā. ja vajadzēs, varu apjautāties, vai varu aizdot. mans pasts pie mana jūzerinfo.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]nightmare
date: Maijs. 30., 2014 - 11:32 pm
#

Paldies par padomu un sapratni. Vai 1. slimnīca ir tā pati iestāde, kas augstākminētais Mentamed?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zivs

from: [info]zivs
date: Maijs. 31., 2014 - 10:40 pm
#

Mentamed arī bija viena no iestādēm, ko varēja izvēlēties, kad mamma bija jāpārved no pirmās palīdzības Gaiļezerā. Cik zinu, Mentamed atrodas 1. slimnīcas teritorijā/telpās, bet laikam kā atsevišķs iestādījums. Mamma bija tieši 1.slimnīcā.

Atbildēt | Iepriekšējais