pajautaa

jāizvēlās skoliņ-oliņ

« previous entry | next entry »
Mar. 26., 2014 | 03:49 pm
posted by: zivs in pajautaa

Labdien!

Ļoti vēlētos dzirdēt "pros" un "cons" no personīgās pieredzes par sākumskolām:
* Rīgas Centra sākumskola (Tērbatas ielā). Dzirdēts, ka loģiskais turpinājums N.Draudziņas vidusskolā esot diezgan skērī šit.
* Humanitārā vidusskola (Baronielā)
* Rīgas Tautas daiļamatu pamatskola (maskačkas pierobeža). Puika tendēts uz vizuālo, bet maskačka ir tālu ellē ratā.

Ja cibā šādiem jautājumiem ir kāda komūna, arī labprāt uzzinātu.

Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {39}

zivs

from: [info]zivs
date: Mar. 26., 2014 - 04:30 pm
#

nu, viena tante teica..
vai precīzāk puikas mamma tā dzirdējusi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Atheiste

from: [info]atheist
date: Mar. 26., 2014 - 04:53 pm
#

Pati un māsa tur mācījās vidusskolā NDĢ laikos (pabeidzu pirms 6, māsa pirms 3 gadiem), tagad māsīca mācās tur pamatskolā (tā gan ir 7. nevis 5. klase, bet tomēr pamatskola) un visi laimīgi. Mums gan bija mazliet grūtāk, jo nebijām pirms tam mācījusās nevienā no tām sākumskolām un attiecīgi varējām secināt, ka iekš NDĢ/NDV mācību līmenis bija daudz augstāks nekā tas, pie kā bijām pieradušas. Ja cilvēks saprātīgs sabiedrības loceklis, nekrīt uz nerva stingrākajām no skolotājām, tad viss super :) Bet tā jau ir visur.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


fuckyuu

from: [info]fuckyuu
date: Mar. 26., 2014 - 08:28 pm
#

Man ir grūti noticēt tam, ka tu to raksti nopietni.

Dažādu iemeslu dēļ ir sanācis mācīties 5 dažādās skolās un NDĢ ir stabili vissliktākā no visām. By far.

Mācību līmeni nez vai ir vērts iztirzāt, atceros kā latviešu valodas stundas veselu gadu man vienkārši nenotika. Skolotāja ārstējās slimnīcā no nervu sabrukuma or something. Klasesbiedram Jānim viņa savulaik iesvieda ar krēslu. Nejokoju. Angļu valodas skolotājs nozaga naudu klasei par 2 dienu ekskursiju un braukšanas kartiņām un pazuda bez pēdām. Pēc tam viņu meklēja policija.

Nomācījos tur 3 gadus, kuru laikā nomira 5 mani skolasbiedri. 4 no tiem izdarīja pašnāvības.

No maniem bijušajiem klasesbiedriem 2 ir sēdējuši cietumā. 1 ir miris. "Tante teica", ka viņu kādu laiciņu pa gabaliem sūtīja viņa vecākiem. Tiesa, viņš arī padaudz tirgoja narkotikas un aizrāvās ar azartspēlēm.

Mans klasesbiedrs bija tik nesekmīgs, ka viņu pēc izmešanas no NDĢ neņēma pretī pat Raiņa vakarskolā, kur ņem da-jebko. Viņa mammai nācās kļūt par angļu valodas pasniedzēju kaut kādā invalīdu skolā, lai viņš tur varētu mācīties. Cik atceros, Raiņa vakarskolu pēcāk apmeklēja vēl kādi 4 mani biedri.

No mūzikas stundas savulaik mani un vēl 3 cilvēkus aizveda policija no vietējā Matīsa ielas policijas iecirkņa. Bija sanācis bērnu bariņš atpazīt mobilo telefonu zagļus un viņiem pietrūka cilvēku, kas stāv atpazīšnas rindā, turot rokā ciparu un nosaucot vārdu, ja kāds prasa.

Ja nu kas, tad es tur pavadīju laika posmu no 2000. gada septembra līdz 2003. gada maijam. Iespējams, esam bijuši skolasbiedri :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Atheiste

from: [info]atheist
date: Mar. 26., 2014 - 09:06 pm
#

Man paveicās tur iestāties 2005.gadā :D tā kā diez vai būsim bijuši klases biedri. Kad uz turieni aizgāju, skolai bija augsti mērķi no pilsētas ģimnāzijas kļūt par valsts ģimnāziju. Par tām pašnāvībām gan kaut ko biju dzirdējusi, bet tās drīzāk izklausījās pēc "reiz, sen senos laikos..." baumām. Manā laikā vairs tādi brīnumi nenotika :D Lai gan bija viena no 6 klasēm, kura 10.klases beigās praktiski tika izformēta, bet izskatījās, ka tur jau no paša sākuma bija savākušies tādi, kuriem mācīties nebija ne prātā.

Atbildēt | Iepriekšējais


zivs

from: [info]zivs
date: Mar. 26., 2014 - 09:34 pm
#

o, fokin!
grūti noticēt, ka pilnīgi tik episki. krēzi šit.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Porcelāna lelle

from: [info]wienna_lee
date: Mar. 26., 2014 - 11:54 pm
#

Maacijos turpat no 1998-2003, citaa klasee gan, peec staasta spriezhot, bet ir nojausma, par kuru skolotaaju ir runa kreesla meshanas gadiijumaa.

Par mirushajiem skolasbiedriem & pashnaaviibaam - taisniiba.
Arii man paaris klasesbiedri jau ir zem zemes.

Protams, nezinu, kaa ir tagad, bet vispaar skola bija diezgan lielas shausmas.

Skolotaaji daudzi bija ljoti labi, bet klases milziigas, discipliinas gandriiz nekaadas, un viss notiek konveijera masaas un aatrumos.

Atbildēt | Iepriekšējais


ucibucis

from: [info]ucibucis
date: Mar. 27., 2014 - 11:37 am
#

Njāa, pamatskolas klasēs vienmēr ir mācījušies dažādi skolēni. Spējīgākos atlasa uz vidusskolu. Pārējie aiziet kaut kur citur.

"4 no tiem izdarīja pašnāvības". Tik traki melot gan nevajag.

"No maniem bijušajiem klasesbiedriem 2 ir sēdējuši cietumā." Tas raksturo klasesbiedrus. Nevis skolu.

"Mans klasesbiedrs bija tik nesekmīgs, ka viņu pēc izmešanas no NDĢ neņēma pretī pat Raiņa vakarskolā, kur ņem da-jebko. Viņa mammai nācās kļūt par angļu valodas pasniedzēju kaut kādā invalīdu skolā, lai viņš tur varētu mācīties. Cik atceros, Raiņa vakarskolu pēcāk apmeklēja vēl kādi 4 mani biedri." Jā, ir skolēni, kuri kategoriski atsakās mācīties. Un skola tur neko nevar izdarīt. Šajā gadījumā der atcerēties, ka mēs visi nākam no ģimenēm.

"No mūzikas stundas savulaik mani un vēl 3 cilvēkus aizveda policija no vietējā Matīsa ielas policijas iecirkņa. Bija sanācis bērnu bariņš atpazīt mobilo telefonu zagļus un viņiem pietrūka cilvēku, kas stāv atpazīšnas rindā, turot rokā ciparu un nosaucot vārdu, ja kāds prasa." Atkārtoju, melot vajag ar mēru. Vai vismaz ticami.

Atbildēt | Iepriekšējais