« previous entry | next entry »
Jan. 29., 2014 | 10:39 am
posted by: dzeina in pajautaa

Latvijas Ārstu psihoterpeitu asociācija (http://www.arstipsihoterapeiti.lv/?hl=lv) un Latvijas Psihoterapeitu biedrība (http://psihoterapija.lv/2/biedriba/) - kas ir būtiskā atšķirība?
Pārskatot biedrus, radās priekšstats, ka pirmajā vairāk akadēmiski izglītoti terapeiti, kamēr otrā lielākoties tie, kas pa dažādiem kursiem staigājuši, taču tas ir tikai mans priekšstats. Vai tā varētu būt?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {49}

x

from: [info]walkire
date: Jan. 30., 2014 - 12:09 am
#

Tas, ko es varu izstāstīt, ir balstīts uz ārstu viedokļiem. Kas, iespējams, arī liek pamatus tam, kāpēc man ir noliedzoša attieksme pret tiem terapeitiem, kas nav apguvuši medicīnu. Īsumā tas varētu izklausīties pēc "tie nopietni sertifikāti ir tikai smuki papīrīši". Ārsti iegūto izglītību neuzskata par spēcīgu un konkurenspējīgu.

Jomā, kurā darbojos es, ir līdzīgi. Man aiz muguras ir seši Stradiņu gadi, savukārt dažās labas vietas līdzīgu pēc nosakuma profesiju piedāvā apgūt kursa veidā. Un tad tie, kas izgājuši kursus, iet un sludina sevi par speciālistiem. No malas es redzu, ka nekādas bāzes viņiem nav, palēkāja tik pa koku galotnēm. Iespējams, līdzīgi jūtās ārsti - psihoterapeiti.


Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]anna
date: Jan. 30., 2014 - 12:44 am
#

Nu, jā, ļoti dažādi laikam, arī katra terapijas veida sertifikācijas līmenis laikam atšķiras. Nupat, pagājušajā gadā, piemēram, beidzās nopietna 3-4 gadu apmācības programma ar tiešām nopietnu sertifikācijas eksāmenu beigās, pirmā absolventu grupa valstī, tajā bija tikai ne-ārsti psihoterapeiti, ne visi nokārtoja. Tajā pašā laikā ārsti-psih. nesen izgājuši dažu mēnešu kursus bez eksāmeniem un sertifikācijas, un sevi arī tagad sauc par šī virziena terapeitiem. Es pieņemu, ka noteikti citos terapijas virzienos ir vice versa varianti, kur vieglā un virspusējā ceļa gājēji ir ne-ārsti.

Katrā ziņā - ārstu, kas apguvuši psihoterapiju, vidū ir arī tādi, kas terapijai rekomendē doties pie konkrētiem ne-ārstiem terapeitiem; visi tomēr savā starpā nekaujas.

Labi, priekā! Paceļam glāzes vai krūzes par labiem, kvalificētiem speciālistiem visās, visās jomās.

Atbildēt | Iepriekšējais