pajautaa

gaisa attīrītājs-mitrinātājs

« previous entry | next entry »
Jan. 6., 2014 | 10:13 am
posted by: kini in pajautaa

Ja kāds mājās lieto gaisa attīrītāju-mitrinātāju [aparātu, nevis bļodu uz radiatora vai ultraskaņas mitrinātāju], tipa ko šādu, vai ir kāda fīča, ko noteikti vajag skatīties, lai būtu, vai arī, piemēram, konkrēts aparāts, kurš sevi ir pierādījis kā galīgi garām vai super-duper? Jebkuri saprātīgi ieteikumi no tiem, kas tādu ir lietojuši, tiks ņemti par labu. Paldies! 

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

h2o roze

from: [info]udensroze
date: Jan. 6., 2014 - 10:44 am
#

Lietojaam boneco vienu no jaunakajiem modeljiem, cjakars ar tirishanu,ja ir ciets udens, savadak apmierinati, ja vispar tic tam visam

Atbildēt | Diskusija


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Jan. 6., 2014 - 10:47 am
#

nopērc tankštellē destilētu ūdeni

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


h2o roze

from: [info]udensroze
date: Jan. 6., 2014 - 11:02 am
#

Lietojam udeni no zhavetaja,ir labi tagad

Atbildēt | Iepriekšējais


ululate

from: [info]ululate
date: Jan. 6., 2014 - 11:20 am
#

http://www.klimatapasaule.lv/index.php?route=product/product&product_id=86
man ir tieši šitāds, visspatīk, mitrina labi, lietoju jau kādu ceturto gadu, nekādu problēmu,katru gadu tikai nopērkam jaunu filtru. ūdeni leju no krāna pa taisno. patīk, ka bačoks liels, līdz ar to jāuzpilda reizi pāris dienās tikai.

Atbildēt


from: [info]aivars
date: Jan. 6., 2014 - 11:46 am
#

Man ir BONECO (citās valstīs saucas Air-O-Swiss, ja meklē atsauksmes, modeļu numuri tie paši) ultraskaņas, pats dārgākais viņu modelis LV laikam, ap 70 Ls. Ultraskaņas ir labāki, jo labi regulējumi, bet ir viens iemesls, kādēļ ņemtu ar mehāniskajām pogām, nevis programmējamo - katru reizi izslēdzot, pazūd visi setingi. Sviests kaut kāds.

Kas patīk - liels rezervuārs. Ap 6 litri, ar ko pietiek lai pusotru nakti (no 21-7) mitrinātu vienu 20m2 istabu uz 55% (no 25-28% parastajiem). Nevajag cerēt uz brīnumu, ka šis vilks visu dzīvokli. Pilnīgi kluss - tikai viegli san mitrais gaiss, nākot ārā.

Ir zināms čakars ar filtru, kura saturs regulāri jāmaina (2-4 mēnešos), kas ir ap 6Ls, ja pērk tikai iekšas lodītes (var būt nereāla jebļa to visu skrūvēt vaļā, jo dažreiz vītne aizsērē) vai padsmit lati, ja pērk jaunu visu filtru, kuru nomainīt var sekundēs. Filtrs ir ūberlaba padarīšana tādā ziņā, ka aiztur visu minerālus, kas jebkuram ultraskaņas mitrinātajam bez filtra 2-3 m rādiusā izveido pretīgu baltu putkļu slāni (white dust gūglējot). Principā ultraskaņas aparāts bez filtra nav izmantojams, ja vien nelej iekšā destilētu vai osmozes ūdeni.

Attiecībā uz ūdeni, nedrīkst liet iekšā ar sāli mīkstinātu ūdeni (kas parasti privātmāju atdzelžošanas/mīkstināšanas filtros), tas filtru piecūkā nežēlīgi ātri, turklāt filtrs nemaz netiek ar šādu galā. Paši ātri vien pārgājām uz stipri dzelžainu un cietu ūdeni, ko nolejam pirms mūsu atdzelžošanas sistēmas, filtram tāds problēmas nesagādā.

Kopumā strādā labi jau otro gadu. Tikai besī katru dienu no jauna setingus iestādīt, bet tas ir dažas sekundes max.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]aivars
date: Jan. 6., 2014 - 11:47 am
#

Gribēju teikt, dārgākais no UL atsvaidzinātājiem.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]eermaniitis
date: Jan. 6., 2014 - 12:47 pm
#

es lietoju vienkāršu attīrītāju no electrolux - oxygen

man mitrinātājs neinteresē

bet vienu fīču gan gribētu - ozonēšanas iespēju

ir attīrītāji ar tādu

Atbildēt


from: [info]pievakare
date: Jan. 6., 2014 - 12:57 pm
#

ēēēm... telpaugi. man dzīvoklī ir ap 30 augu sugu un tur neko vairs mitrināt nevajag. un tās dzīvās būtnes gaisu arī attīra perfekti. kopt gan tos lakstus vajag, šīs kādam var šķist mīnus.

Atbildēt | Diskusija


Strēlniece

from: [info]str
date: Jan. 6., 2014 - 02:29 pm
#

man arī daudz augu ( varbūt gan nav 30, ir 20) bet mitrināšanai jēga ir

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pievakare
date: Jan. 6., 2014 - 02:43 pm
#

ēēēm... atļaušos atgādināt, ka suga un īpatnis nav sinonīmi.

higrometrs telpā man uzrāda tagad, kad ir apkure nepilnus 70% (par dažiem procentiem diennakts laikā svārstās, visbiežāk redzamais rādījums ir 68%). bet vasaras periodā vispār man gribas iet uz veikalu un pirkt agregātu, kas veiktu gaisa mitruma atsūkāšanu, lai pasausinātu gaisu, jo 98% gaisa mitrum ir par šerpu.

Atbildēt | Iepriekšējais