pajautaa

Rīga - Parīze ar auto

« previous entry | next entry »
Jan. 3., 2014 | 04:12 pm
posted by: ena in pajautaa

Vai kādam ir pieredze braukt ar automašīnu no Rīgas uz Parīzi? Cik ilgi braucāt? Internetā jau kalkulēju, taču labprāt dzirdētu personīgo pieredzi - iespaidus, padomus.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jan. 3., 2014 - 04:16 pm
#

Nesen draugi brauca no Lilles uz Rīgu (Lille ir ap 220 km no Parīzes), sanāca 24h praktiski bez pauzēm. Jāņem vērā, tas bija labos, sausos laikapstākļos - ja ir stiprāks lietus vai, diespas, sniegs, tad uz Rietumeiropas bāņiem iestājas mērena apokalipse.

Atbildēt | Diskusija


Halina

from: [info]halina
date: Jan. 3., 2014 - 04:23 pm
#

Pa sniegu arī polijai cauri braukt diezgan bīstami.
Mēs pagāšziem braucām pa puteni uz LV. Pāris fūres saslīdējušas. Mums protams paveicās.

Vismaz vācijā ar bāņiem problēmu nepamanīju, ja vienīgi sniegs nav uzkritis pirmo dienu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jan. 3., 2014 - 04:28 pm
#

Mēs pagājušogad braucām no Austrijas, kad uznāca tāds normāls slapjdraņķis, mūsu izpratnē nekas īpašs. Momentā Vācijā bija korķi, mēs pie Leipcigas iepērāmies tādā, kas bija 40 km garš, beigās metām nost no bāņa un braucām uz Drēzdeni un tad kaut kā pa citu ceļu tikām līdz Polijas robežai, pakāsām kādas 4 stundas un 300 liekus kilometrus.

Atbildēt | Iepriekšējais


izelpa

from: [info]elpa
date: Jan. 3., 2014 - 04:21 pm
#

Braucu no Parīzes uz Rīgu caur Amsterdamu un Berlīni. Ja nebūtu ieplānots palikt Amsterdamā, gan jau arī, ka varētu mierīgi nolauzt Parīze-Berlīne posmu. Pēc tam Berlīne-Rīga. Tavā gadījumā tad sanāktu otrādi.
Bet domāju, ka ar diviem nakšņošanas stopiem (vai vienu/nevienu, ja ir vairāki šoferi), tad divās dienās mierīgi var aizbraukt.

Par iespaidiem/padomiem.. Poliju grūti nolauzt, liekas, ka tā nekad nebeigsies (un benzīntankā lielā kafijas krūze bija, ja nemaldos, 600ml, tā ka be careful :D).
Bet vispār ir labi kabatā turēt eiro sīknaudiņas maksas ceļiem, ja tādi ir paredzēti. Ja nav paredzēti, tad varbūt tāpat var gadīties izmantot.

Bet vispār brauciens ātrs un vienkāršs, ja nav traģiski laikapstākļi un ja spēj paciest muguras sāpes no sēdēšanas.

Atbildēt | Diskusija


izelpa

from: [info]elpa
date: Jan. 3., 2014 - 04:23 pm
#

Nujā, un braucu es pagājšgad novembra beigās no Spānijas dienvidiem uz Rīgu. Rīgā iebraucām ar pirmo sniegu/ledu un vasaras riepām uz auto, pie Polijas/Lietuvas robežas bija drausmīgi slikti, bedraini, melnā ledus apledojuši ceļi. Bet galu galā laimīgi tikām.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


izelpa

from: [info]elpa
date: Jan. 3., 2014 - 04:24 pm
#

aizpagājšgad tomēr. jau janvāris.

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jan. 3., 2014 - 04:26 pm
#

Papildinot par Poliju - tagad ļoti garā Polijas posmā ir labi bāņi, it sevišķi rullē Berlīne-Varšava, faktiski vairs nevar manīt, kā izbrauc cauri Varšavai. Arī uz Z no Varšavas ir pagarš bāņa posms. Berlīne-Varšava sanāk ap 12 Ls samaksāt par vieglo auto vai mazo busiņu, bet noteikti ir to vērts.

Atbildēt


from: [info]aivars
date: Jan. 3., 2014 - 04:28 pm
#

Ņemot vērā, ka maršrutā Varšava-Parīze ir 100% autobānis, bet Bjalistoka-Varšava ir daļējs bānis, viss atkarīgs no šoferu skaita un viņu izturības. 25-28h ir iespējams nobraukt, bet tad praktiski non-stop variants. Tas tad, ja ir ar mieru maksāt par ceļiem Polijā un Francijā.

Bet tādā ne visai zvērīgā režīmā 2 diennaktīs var. Nu vēl jau jārēķina kurā dienā tas notiek, jo svētdienās fūres pa ceļu nemaisās, bet darba dienu vakaros un rītos Vācijas lielāko apdzīvoto vietu tuvumā būs lēna kustība vai pat sastrēgumi.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]kkkungs
date: Jan. 3., 2014 - 04:58 pm
#

Ceļš ir tā kā lētāks par naktsmītni, ne?

Atbildēt | Iepriekšējais


LorDRameX

from: [info]lordramex
date: Jan. 4., 2014 - 10:36 pm
#

vēl jāatceras ka Vācijā nedrīkst ar šipenēm bruakt

Atbildēt